ФИФА показа жълт картон на Марадона


Н. Гавазов

ФИФА показа жълт картон на Марадона

Легендата на световния футбол Диего Марадона ще стане "персона нон грата" за стадионите на Мондиал 2018, ако направи още един циничен жест и той бъде уловен от камерите. Напомняме, че тези дни стана известно, че ФИФА е включила аржентинеца в специален "пул на легендите", чиито членове получават по 11 300 евро за всеки ден от финалите на Мондиал 2018, от освен това Световната организация поема всички разходи на звездите на финалите.

Тази новина дойде на фона на вулгарното поведение на Марадона след мача с Хърватия, когато аржентинецът показа среден пръст пред камерите, а както се разбра по-късно и е крещял на феновете.

В социалните мрежи и медиите веднага се разрази недоволство от привилегиите на Марадона и в крайна сметка вчера последва реакцията на ФИФА - от днес аржентинецът е лишен не само от въпросните 11 300 евро на ден, но ще трябва да си плаща хотелите, транспорта и храната.  

Сега става известно, че освен това Марадона е бил предупреден от Световната организация, че ако не подобри поведението си, той ще получи забрана за достъп до всички стадиони, където се провеждат двубоите от Мондиал 2018.  

  Сподели
480