Саудитска Арабия напуска Мондиал 2018 с победа


FUTBOL-TV

Саудитска Арабия напуска Мондиал 2018 с победа

Саудитска Арабия се наложи над Египет с 2:1 в мач без значение от Група “А" на Световното първенство в Русия. Въпреки това и двата тима отпадат от надпреварата след само три мача.

В 22-ата минута Мохамед Салах даде аванс на Египет. Звездата на Ливърпул получи дълго извеждащо подаване и между двама противникови бранители и прехвърли стража Алмосалем от границата на наказателното поле.

В 39-ата минута реферът отсъди дузпа за Саудитска Арабия. Фатхи игра с ръка в наказателното поле на своя отбор и така последва наказателен удар. Ел Хадари реагира блестящо и спаси изпълнената от Фахад дузпа.

В добавеното време на първата част се стигна до нова дузпа. Този път Салман Ал Фарадж изравни, след като бе точен от бялата точка. При тази ситуация реферът Вилмар Ролдан се консултира със системата ВАР и прецени, че Али Габр е играл непозволено срещу съперников играч.

След почивката темпото на игра видимо спадна, като при едно от малкото положения Ел Хадари спаси по брилянтен начин удар с глава на Асири. Все пак в самия край на добавеното време Саудитска Арабия стигна до победно попадение, което бе дело на Ал Даусари, разписал се с хубав удар.

  Сподели
455