Нигерия удари Исландия и завърза интригата в групата


FUTBOL-TV

Нигерия удари Исландия и завърза интригата в групата

Нигерия се наложи над Исландия с 2:0 във втория си мач от Група “D" на Мондиал 2018. Първото полувреме бе доста скучно и не предложи много положения. В самото начало на мача имаше едно такова, след като във втората минута Исландия имаше шанс да открие резултата, но ударът от фаул на Сигурдсон бе избит от вратаря Франсис Узохо в корнер.

След почивката тимът на "Супер орлите" излезе напълно промени и заигра много по-добре, а логичното се случи в 49-ата минута. Ахмед Муса бе точен, след като овладя отличен пас на Виктор Моузес и след това насочи за 1:0. Отново той удвои в средата на полувремето, справяйки се първо със защитник, а след това и с вратаря на Исландия.

В 83-ата минута северняците пропуснаха да намалят от дузпа, която Гилфи Сигурдсон изпрати над вратата. При положението реферът гледа VAR и чак след това отсъди наказателния удар, но дори това не помогна на Исландия да стигне поне до почетно попадение днес. Така интригата в групата ще се запази до последно, тъй като единствено Хърватия си осигури участие в следващата фаза на Световното.

  Сподели
459