Русия отново впечатли! Домакините се разправиха и с Египет


FUTBOL-TV

Русия отново впечатли! Домакините се разправиха и с Египет

Русия се наложи над Египет с 3:1 в двубой от втория кръг на груповата фаза на световното първенство по футбол. Двата тима изиграха сравнително равностойно първо полувреме, като по-интересните положения бяха за гостите. Звездата на Египет, Мохамед Салах, започна като титуляр и отбеляза единственото попадение в срещата след дузпа, отсъдена за нарушение срещу него самия.

"Сборная" поведе с автогол на Ахмед Фати в 57-ата минута. Ел Шенави изби центриран отдясно, топката стигна до Головин, който опита подаване към свой съотборник, Фатхи обаче го изправи и опита да изчисти, но вместо това прати кълбото в собствената си врата.

Две минути по-късно Денис Черишев удвои аванса на Русия. Марио Фернандес проби до крайната линия отдясно и върна топката в наказателното поле, където крилото избяга от двама защитници и успя да направи безпомощен Ел Шенави, удвоявайки аванса на своя тим.

В 62-ата минута всичко свърши за Египет, след като Дзюба вкара за класическото 3:0. Нападателят си свали едно дълго подаване, преодоля Габр и отправи силен и точен удар. В 73-ата минута Мохамед Салах от дузпа вкара почетно за гостите.

  Сподели
153