Дания измъкна победата в мача срещу Перу


FUTBOL-TV

Дания измъкна победата в мача срещу Перу

Дания се наложи над Пару с минималното 1:0 в мача помежду си от Група "С" на Световното първенство в Русия. Юсуф Поулсен се превърна в герой за своя тим, след като се разписа в 59-ата минута. Кристиан Ериксен напредна в половината на Перу и с прекрасен пас намери Поулсен, който преодоля Гайесе и изпрати топката в мрежата за 1:0.

Срещата на “Мордовия Арена" в Саранск като цяло бе интересна, а играчите на Пру могат да съжаляват, че не стигнаха поне до точката. В самия край на първото полувреме те получиха златен шанс да поведат в резултата. Кристиан Куева падна в наказателното поле на датчаните, гамбийският рефер Бакари Гасама спря играта и се консултира със системата ВАР. В крайна сметка той отсъди дузпа, а зад топката застана Куева, но изпълнението му бе много лошо. Топката мина високо над вратата. Любопитен момент бе малко след това, когато реферът свири края на първата част. Тогава всички играчи на Перу, треньорският щаб и резервите отидоха до Куева и му вдъхнаха увереност.

През втората част също имаше доста положения пред вратата на Дания, но с отличните си изяви - Каспър Шмайхел спаси крехката преднина на своя тим.

  Сподели
454