Русия откри Мондиал 18 с разгром срещу Саудитска Арабия (видео)


В. Мухарски

Русия откри Мондиал 18 с разгром срещу Саудитска Арабия (видео)

Русия се наложи с 5:0 над Саудитска Арабия на "Лужники" в мача на откриването на Мондиал 2018. Юри Газински откри резултата, след като се разписа с глава в 12-ата минута след асистенция на Александър Головин. В средата на първата част домакините останаха без Алан Дзагоев, който получи разтежение и беше заменен от Денис Черишев.

Последният обаче се превърна в златна резерва за своя тим, след като успя да удвои аванса на Русия в 43-ата минута и по този начин успокои хилядите по трибуните за второто полувреме.

След почивката темпото на игра значително спадна. Въпреки това домакините стигнаха до още три гола. В 71-ата минута руският треньор Черчесов пусна в игра Артьом Дзюба. Нападателят на Арсенал Тула пък му се отблагодари с гол само 60 секунди по-късно. Резервата спечели въздушната битка при центриране на Саша Головин и с глава сътвори така мечтаната класика на "Лужники".

До края мачът се доиграваше, а в добавеното време Русия реализира две бързи попадения. Черишев вкара най-красивият гол в мача със страхотен неспасяем удар от границата на наказателното поле. Малко след това Головин се разписа от пряк свободен удар и по този начин фиксира крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
585