Топка на СП в Русия: Adidas Telstar 18


П. Пенков

Топка на СП в Русия: Adidas Telstar 18

"Telstar 18" - това е името на официалната топка на Световното първенство в Русия това лято. Тя е произведение на "Adidas", като това е първото кълбо от серията, която се прави от 1970-а година насам, но сега е и в крак с модерните тенденции и изискване на ФИФА - има си НФС чип. 

Самата топка беше представена пред широката публика още през ноември 2017г., като в официалната церемония взеха участие мегазвездата на Аржентина - Лионел Меси, вече бившият треньор на Реал Мадрид - Зинедин Зидан, бившият полузащитник на Милна и бразилския национал Кака. 

Според официалното изявление на ФИФА, новата топка е: "Преоткриване на класически модел с чисто нов дизайн и най-съвременна технология. Тя отдава почит на първата топка за Световната купа, правена от Adidas"."Telstar 18 предизвиква незабравими спомени от Световното първенство по футбол през 1970 г. и легенди като Пеле, Герд Мюлер, Боби Мур и ще захранва мечтите на онези, които ще играят за най-престижната награда на футбола в Русия догодина", се казва още в изявлението на ФИФА.

1829