България ще запише труден успех над Малта


FUTBOL-TV

България ще запише труден успех над Малта

Малта - България
Стадион: "Та Али", Атард
Дата: 12.06.2015г.
Час: 21:45
Съдия:


България гостува на Малта в квалификационна среща, която може да се окаже решаваща за "трикольорите" и да убие и минималните им шансове за класиране на Европейското първенство. Играчите на Ивайло Петев допуснаха неприятна загуба с 0:4 от Турция в контрола преди броени дни. Въпреки това съперникът сега е с далеч по-слаби възможности и това дава леко предимство на "лъвовете". Прогнозата на Futbol-tv е за знак 2.

Пред Ивайло Петев отново има доста проблеми. Като се започне от вратарския пост и се стигне до нападението, бившият треньор на Лудогорец няма да може да разчита на играчи, които се славят със статут на титуляри. С травми са Николай Михайлов, както и Футболист №1 на България за 2014 година Владислав Стоянов. Това означава, че под рамките на вратата отново ще стартира Божидар Митрев, който не направи много силен мач срещу Турция, но вероятно ще бъде предпочетен пред Макенджиев и Пламен Илиев, които ще останат резерви.

Петев е много недоволен от изявите на Николай Бодуров, който направи две фатални грешки в двубоя с Турция. Бившият играч на Литекс може и да стартира като титуляр, но това ще се реши в часовете преди мача. Има вероятност той да остане на пейката за сметка на Георги Терзиев, към когото и без това има сериозен интерес от доста европейски тимове. Другата въпросителна в защита пред Петев е за позицията на крайния защитник, където ще избира измежду Йордан Минев и Петър Занев. Все пак близнакът е с по-добри шансове за титулярното място. Останалите двама са ясни - Бандаловски и Александър Александров.

В халфовата линия Гаджев и Дяков изглеждат несменяема двойка опорни халфове, макар да има малък шанс халфът на Левски да седне на пейката за сметка на правещия добър сезон в Палермо Ивайло Чочев. Ивайло Петев не е много доволен от Станислав Манолев и има вероятност да го замени с Александър Тонев. На другия фланг също има въпросителни, тъй като Мишо Александров може да седне на пейката, стига Георги Миланов да се почувства напълно готов за игра. Играчът на ЦСКА Москва лекува травма, но взе активно участие в последните тренировки на тима, макар Петев да не рискува със здравето му в контролата с турците. Иначе Ивелин Попов ще действа зад нападателя и в това едва ли някой се съмнява. Промени ще има и в атаката на тима, която ще бъде водена от Андрей Гълъбинов за сметка на Мицански.

"Отиваме за задължителни три точки в Малта. Несериозно е да говорим за подценяване от наша страна. Не мисля, че неприятният резултат срещу Турция ще се отрази негативно на момчетата. Сами ще се убедите утре вечер, когато мачът приключи. Миналия мач с Малта аз лично съм го забравил. Дано момчетата се мотивират да заличат спомена от него с един добър резултат. Не смятам, че можем да говорим за напрежение у тях", Заяви Ивайло Петев преди мача.

В състава на Малта цари спокойствие преди двубоя с България. Островната държава също направи спаринг през седмицата и за разлика от българите, Малта записа победа с 2:0 над Литва. Опитният Пол Фенех и натурализираният нигериец Алфред Ефионг се разписаха в тази среща, като именно от тях се очаква да носят неприятности пред вратата на Божо Митрев.


ПРОГНОЗА: МАЛТА - БЪЛГАРИЯ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160