Надеждата умира последна


.

Надеждата умира последна

В сряда, 14 октомври, от 21.45 часа , на Росунда Стадиум в Стокхолм Швеция ще приеме отборът на Албания, в последна среща от група 1 на зона "Европа" на квалификационния турнир за Световното първенство по футбол догодина в Южна Африка.

Надеждите умират последни! Шведите съсипаха окончателно шансовете си за класиране на Световното о след загубата в събота с 0:1 срещу Дания, но за да стигнат до там да разчитат на фантастичното Португалия да се издъни срещу Малта - за да се класират за тяхна сметка за Африка, не беше кошмарът Дания, срещу която загубиха и двете си срещи, а и поредицата от равенства, едното което беше именно срещу Албания в началото на кампанията. Именно в тези срещи пролича головата немощ на отбора, което учуди всички специалисти.

Вината за лошото представяне вече бе поета от Лагербак, но това няма да измие горчилката от изпуснатия шанс да видим Ибра на Световното.

"Реших да напусна своя пост", заяви Лагербак. „Решението ми е продиктувано от факта, че през тези световни квалификации Швеция трудно стигаше до попадения. Сега е нужно едно ново начало за този тим и затова аз и асистентът ми Роланд Андерсон ще се оттеглим."

Все пак, в утрешната среща отборът ще излезе за победа, защото не толкова, че стават чудеса и Португалия може наистина да се издъни срещу Малта, а защото отборът ще иска да звърши достойно квалификациите.

Схемата която ще използва Лагербак ще бъде 4-3-2-2, къде ясно проличават нападателните намерения на тази тактика. На моменти Швеция ще атакува с четирима нападатели и освен Ибра и Ларсон ще видим също Холмен и Елм в предни позиции.

Албания започна кампанията с равенство срещу Швеция, последва победа над Малта и след равенството срещу Португалия като гост започна да се говори за пробив на отбора в нтези квалификации. Отрезвяването дойде след домакинската загуба от Унгария и нещата си дойдоха по местата. В момента отборът има седем точки и е твърдо на предпоследното място на шест точки от Унгария. Все пак има за какво да играят албанците: последната победа за отбора е от 10 септември 2008 срещу Малта.

Схемата , която ще използва Йосип Кузе е защината 4-4-1-1, но на моменти ще видим и по-конвенционалната 4-4-2. Така или иначе и при двете основен играч за отбора ще бъде Богдан, който ще се опита да вкара гол.

Домакините има защо да играят за победата. Колкото и да са малки шансовете за класиране за баражи, шведите ще се борят до последно и не мога да си представя, че ще загубят точки в този мач. Предвиждам убедителна победа с поне два гола разлика срещу твърдия си противник.

Прогноза Швеция - Албания 2:0

Последни 5 мача:

Швеция: ППППЗ
Албания: РПЗЗЗ

Коефициенти на bwin:

Швеция - 1,20
Равен - 5.80
Албания - 12.75

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
62