Пътят към Африка за Джеко и компания ще започне от Талин


.

Пътят към Африка за Джеко и компания ще започне от Талин

В събота, 10 октомври, на "А Ле Кок Арена" в Талин от 19:00 часа ще се срещнат в битка от квалификационния турнир за класиране за финалите на Световното първенство по футбол в Южна Африка догодина отборите на Естония и Босна и Херцеговина. И двата отбора излизат за този двубой от различни изходни позиции.

Естонците в последните две срещи от турнира са домакини и при евентуална победа в събота вечер, в последния двубой посрещат прекия си конкурент за 4 място Белгия. Впрочем след трилъра, който направиха двата отбора на 7 септември, стана ясно, че футболистите на прибалтийската република нямат никакво намерение да се гледа на тях като на спаринг партньор. Още повече Талин не е най-доброто място за гостуване и това го разбра другият претендент за баражите Турция, които не успяха да победят коравите балтийци и сега берат плодовете на своята безпомощност тогава. Тармо Рюти явно умее да вдъхва кураж на своите футболисти, които в срещата с Джеко и компания в никакъв случай няма да излязат като обречени. Впрочем това личи и от тактическата схема, която ще използва старши треньора: 4-4-2, което означава, че домакините излизат с двама нападатели: Воскобойнов и Лондак, а е много вероятно на мястото на Воскобойнов срещата да започне Сергей Зеньов, който е много по-бърз и повратлив, въпреки, че не е така мощен. Впрочем ако заиграе Зеньов, то тогава той ще бъде изтеглен малко по-назад отколкото обикновено е мястото на един нападател, най-вече защото силата му е в атака от втора линия и тогава можем да видим Рагнар в малко по-предни позиции. Лошата новина за Рюти е контузията на най-опитния Опер, както и на Пийроя.

Отборът на Босна и Херцеговина, начело с Мирослав-Чиро Блажевич пристига като фаворит за двубоя и с една единствена мисъл - победа. Просто друга алтернатива нямат футболистите от балканската държава. Разликата с третия в групата Турция е 4 точки, а последната среща на Джеко и компания е срещу "ла фурия" и там не е ясно как ще завърши срещата. В същото време турците са домакини срещу Армения и гости на Белгия, и при евентуални две победи ще изместят от второто място състава на Блажевич. Единственият губещ в срещата в Талин може да се окаже само Босна и Херцеговина, но със сигурност хитрата лисица Мирослав е успял да надъха възпитаниците си за победа.

"Никой не е равнодушен към срещата. За мен най-важното е, че футболистите са готови както физически, така и психически. Това е исторически мач за нас, но няма да се нагърбя с прогнози, защото трудно се играе в Талин", каза Блажевич.

Сигурността на която залага треньора си личи от почти идентичния състав с този при победата с Армения и стратегическото равенство с Турция. Берберович не е включен в групата поради факта, че не играе за клуба си, а Владавич все още не е възстановен напълно от травма.

Надаравич, Яхич и Спасич ще застанат на последния рубеж в отбраната, а малко напред и по фланговете Ибричич и Салихович. В центъра като дефанзивен полузащитник ще заиграе Рахимич. Постройката не е случайна: обикновено пробивите на естонците са през центъра и целта ще бъде да не се допусне пробив именно оттам. Задача за отбелязване на гол ще имат Джеко и Ибишевич, които правят фурор в представянето си в собствените си клубове и очакванията към тях са наистина големи. Другата промяна в отбора е свързана с Мисимович, който е включен в групата, но няма да започне срещата.

"Златан за съжаление няма да бъде включен сред първите 11 с Естония защото е контузен. Въпреки това ако се наложи ще го използвам", казa Блажевич пред Nezavisne novine.

Гостите от Балканите ще се опитат да установят контрол в средата на терена и да разрушават атаките на своите домакини, като впоследствие изнесат играта в по-преди позиции с цел създаване на изгодни положения за гол.

Очаквам интересна среща. Най-вече защото наистина футболистите на Босна и Херцеговина пишат своята футболна история и ще бъде много интересно на баражите как ще продължи представянето на Джеко и компания. Сигурна победа за балканците в Талин, защото имат по-качествени футболисти, а и защото всякакъв друг резултат обезсмисля трудът на отбора през целия квалификационен турнир.

Прогноза за Естония - Босна и Херцеговина 0:2

Коефициенти на bwin:

Естония - 8.25
Равен - 4.50
Италия- 1.35

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
32