Още един футболист от ЦСКА извикан в националния


.

Още един футболист от ЦСКА извикан в националния

Селекционерът на България Станимир Стоилов извика шести футболист на ЦСКА в националния отбор. Това е халфът Коста Янев, който е привикан по спешност заради травмите на Чавдар Янков и Георги Сърмов, които няма да могат да се възстановят до мачовете на трикольорите с Кипър и Грузия.

"На Чавдар все още не му е зараснала ръката, направиха му обстоен преглед и снимки, а с лекарския щаб преценихме да не рискуваме здравето му. Затова, той беше освободен от лагера на отбора. На негово място е повикан Коста Янев, който е вече тук. Мартин Петров и Стилиян Петров току-що пристигнаха и най-важното е, че са здрави. Надявам се бързо да се възстановят от снощната среща и да се готвим за мача. Ще изчакаме до последно да видим какво е състоянието на Манолев и тогава ще решаваме дали да викаме негов заместник. Може и да се ориентираме изцяло към младежкия национален отбор в случай, че имаме проблеми след мача с Кипър. Засега Валери Божинов е добре и ще тренира. С него на този етап няма проблеми", заяви Станимир Стоилов.

Освен Янев в разширения състав на Мъри са още армейците Иван Караджов, Данчо Тодоров, Костадин Стоянов, Иван Стоянов и Иван Иванов.

Другите футболисти от вътрешното първенство в националния отбор освен шестимата армейци са Веселин Минев (Левски) и Пламен Николов (Литекс).

Междувременно Станислав Манолев продължава да тренира на облекчен режим и все още не е ясно дали ще бъде включен в тима за гостуването срещу кипър.
 
Всички останали с повиквателни тренират на пълни обороти на националния стадион.

 

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
171