Холандия ще търси пълен актив от точки


.

Холандия ще търси пълен актив от точки

В девета група Шотландия е домакин на хегемонът Холандия, която отдавна си осигури първото място като до момента няма загубена точка. В последния мач в групата, на гайдарите е необходима само победа, за да се класират на второто място, което евентуално ще ги прати да играят бараж, тъй като само осем отбора от девет групи имат това право. Всичко ще се реши на Хемптън Парк, защото ако в другата среща по същото време Норвегия очаквано победи Македония, при загуба на домакините тук, те ще останат трети след викингите поради по-лоши показатели в преките двубои. Но и при победа, Шотландия ще трябва да изчака останалите двубои в другите групи за да разбере с какви показатели ще бъде, но най-вероятно няма да успее с баражите защото е на последно място от всички втори.

Треньорът на шотландците Джордж Бърли заяви вече, че отборът ще излезе крайно мобилизиран, респектиран от своя съперник, но в никакъв случай не и със страх:

"Знаем качествата на Холандия, но не ни е страх. Излизаме срещу една от водещите сили в света, така, че само може да спечелим"

От отбора обаче няма да играе Браун, който отбеляза гол срещу Македония, а полузащитникът Рей може би ще бъде изтеглен в по-предни позиции за да компенсира Стивън Уитакър, който пък ще замени Дейвидсън като ляв бек. В защита се връща Колдуел, а последно дали Крейг ще играе ще се реши утре сутринта.

Холандците водени от Берт Марвайк си свършиха работата отдавна и може да не са достатъчно мотивирани. Поне на това се надява противника им. Напълно вероятно може да бъде даден шанс на по-младите в отбора, оказва се, че Афелай няма да играе, за Снайдер информацията е противоречива, последната е, че ще е готов за утрешния двубой. Ако все пак обаче Холандия излезе мотивирана за мача, най-вероятно ще успее да завърши квалификационният турнир със 100% успеваемост. А може тази цел да е поставена пред отбора още преди двубоя.

Противопоставяйки гордия и непримирим шотландски дух от една страна и прагматизма на "лалетата" от друга, много трудно е да прогнозираме мача. Всичко ще зависи може би до колко мотивирани са гостите и аз ще им се доверя.

Коефиценти в bwin :

Шотландия - 3,45

Равен - 3,2

Холандия - 2.00

 

Прогноза: Шотландия-Холандия 1:2

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
67