Датският мостик, водещ към ЮАР


.

Датският мостик, водещ към ЮАР

Португалия е поставена в ъгъла: четирите оставащи мача на отбора в квалификационният турнир имат за възпитаниците на Карлош Кейрош статут на плейофи. С третото си място  в групата, рискът да отпаднат от борбата за Мундиала е голям. Поради това съботната среща като гост на Дания е много важна.

"Ние прекрасно разбираме важността да участваме на Световното догодина. Но за да изпълним тази голяма цел трябва да побеждаваме, но преди това да подобрим играта си и да съберем важните за нас точки", заяви защитникът на Челси Карвальо.

На португалците се отдава възможността да отмъстят за възпитаниците на Мортен Олсен за обидното поражение което претърпяха в Лисабон на 10 септември миналата година. В края на тогавашната среща датчаните проявиха голяма воля. Бедтнер отначало изравни след гола на Нани, след това Деко изведе домакините напред и вече отборът се виждаше победител, когато Поулсен изравни, а Йенсен след това донесе паметната победа.

"В срещата със скандинавците изглеждахме много добре, но сами допуснахме да загубим. Забравихме за тази среща и в събота ще напишем съвършенно нова история", заяви друг представител на Челси Жозе Босингва.

Сега гостите за да победят ще разчитат освен на Роналдо, Куарежма, Моутиньо, Пепе, Нани,Карвальо и Деко, още и на натурализирания бразилец Лиедсон.
Но има защо да се тревожи Кейрош. В последните официални срещи, португалците вкараха само два гола, а приятелската среща с Естония завърши наравно. Победата над Лихтенщайн няма да я броим, още повече, че играта на Португалия беше ленива.

Датският отбор излиза много спокоен и дори да загуби не може да бъде изместен от първото място. Отборът е много добре организиран, но няма да играят Сьоренсен, Каленберг, Андреасен, Йенсен и Агер и не се знае как ще изглежда отборът в събота вечер.

Трудна ли е за прогнозиране срещата? Аз мисля напук на сухата статистика да заложа на победа за португалците, точно поради по-класните играчи в състава си, но и поради изложените в началото причини. Това е последният шанс на отбора да напомни на себе си. Освен това и коефицента за двойка не е лош, така, че смело ще заложа на победа за Португалия.

Прогноза Дания - Португалия 1:2

Коефициенти в bwin:

Дания 3,35

Равен 3,30

Португалия: 2,00

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
112