България ще запише още едно реми в турнира Лига на нациите


FUTBOL-TV

България ще запише още едно реми в турнира Лига на нациите

Северна Ирландия - България
Стадион: "Уиндзор Парк", Белфаст
Дата: 15.10.2024 г.
Час: 21:45


България гостува на Северна Ирландия в Белфаст в среща от турнира Лига на нациите. "Трикольорите" играят добре до момента, като от доста време не познават вкуса на загубата. Хората на Илиан Илиев обаче трудно стигат и до победи, като равенство е най-често срещаният резултат при наставника на Черно море. Прогнозата на FTV и на Futbolbet за предстоящия двубой е отново за знак Х.

След ремито с Люксембург в Пловдив - от състава на националния отбор заради натрупани картони отпаднаха Александър Колев, Алекс Петков и Фабиан Нюрнбергер, като и тримата ще бъдат наказани за предстоящия двубой със Северна Ирландия в Белфаст във вторник. Вчера селекционерът на България Илиан Илиев изпрати повиквателни на защитника на Локомотив Пловдив Ангел Лясков и на бранителя на Левски - Кристиан Димитров за предстоящата среща на "Уиндзор Парк".

След консултация между лекарските щабове на представителния тим и Левски обаче се оказа, че Димитров няма да успее да се присъедини към състава на "лъвовете" заради травма. Така за столицата на Северна Ирландия ще отпътува само Лясков. Не е изключено Димитров да бъде пазен от "сините" за предстоящото Вечно дерби срещу ЦСКА в края на седмицата. Контузен е Илия Груев.

Всичко това означава, че в състава на България ще има минимум три промени, тъй като и тримата наказани бяха титуляри срещу Люксембург. Нюрнбергер вероятно ще бъде заменен от Християн Петров. Илиан Илиев получи много критики от медиите заради повиквателната, която бе пратил на Петров. Футболистът загуби титулярното си място в ЦСКА, но самият национален селекционер заяви, че би го ползвал като краен бранител, за сметка на Ангел Лясков (още преди да се наложи да се прати повиквателна на футболиста на Локомотив Пловдив). Има опция, при която и Християн Петров и Лясков да играят - ако футболистът на ЦСКА заеме мястото на Алекс Петков (в ЦСКА често е използван като централен защитник), а Лясков да заеме позицията в края на защитата.

Друг играч на ЦСКА вероятно също ще получи игрови минути от началото. Става дума за Илиан Илиев-младши. Той получава все повече минути в клубния си отбор и вероятно ще се появи като титуляр в Белфаст.

Двама от най-опитните футболисти на Северна Ирландия пропускат предстоящия мач с България в Лигата на нациите. Главоболията за националния селекционер Майкъл О'Нийл са налице, след като Бейли Пийкок-Фаръл и Даниъл Балард напуснаха лагера на тима още преди мача им с Беларус. Вратарят Пийкок-Фаръл, който има 48 мача за националния отбор, сега не може да играе заради контузия в рамото и се връща в клубния си отбор Бирмингам.

Защитникът на Съндърланд - Даниъл Балард също няма да може да играе срещу България. Юношата на Арсенал има контузия на глезена и ще остане с 26 мача за Северна Ирландия на сметката си поне до следващата повиквателна. Той носеше вина за гола в Пловдив, където спечелихме с 1:0 първия мач срещу британците.

Най-популярният футболист на Северна Ирландия в момента Конър Брадли беше капитан на страната си в мача срещу Беларус. Роденият през 2003-а година Брадли играе в Ливърпул като десен бек или десен халф-бек, докато в националния отбор се подвизава като дясно крило и до момента има три гола на сметката си. Въпросът кой е лидер в съблекалнята на британския състав излезе на преден план, след като в рамките само на няколко месеца кариерата си прекратиха фигури като Стивън Дейвис, Стюарт Далас и Джони Еванс. Макар и на 21 години едва, Брадли събра вниманието върху себе си с поредица от изключителни изяви за Ливърпул, което го превърна и в любимец на местните фенове. В мачовете от Лигата на нациите срещу Люксембург и България миналия месец мениджърът Майкъл О'Нийл даде лентата на защитника на Съндърланд Трей Хюм. Но веднага след това селекционерът обяви, че възнамерява да има различни капитани в мачовете до края и каза, че това си остава план и за двубоите с Беларус и България през октомври.

 

ПРОГНОЗА: СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ - БЪЛГАРИЯ 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
183