Чехия ще капитулира и пред Украйна


Н. Гавазов

Чехия ще капитулира и пред Украйна

Чехия - Украйна

Стадион: "Фортуна Арена", Прага

Дата: 10.09.2024 г.

Час: 21:45

Съдия: Джон Бийтън (Шотландия)

Фортуна Арена в Прага е домакин на битка в сутерена на Лигата на нациите на УЕФА във вторник вечерта, когато Чехия изправи сили срещу Украйна в Лига В, Група 1.

Хората на Иван Хашек бяха засрамени с 4-1 от Грузия в стартовата си среща, но техните гости изпитаха не по-малък срам, губейки с 2:1 от Албания.

Разходката в Тбилиси се оказа не толкова приятна за чешките привърженици, тъй като домакините във вторник се оказаха с четири гола по-малко в рамките на 66 минути в събота благодарение на ударите на Хвича Кварацхелия , Жорж Микаутадзе , Георги Чакветадзе и Георги Кочорашвили.

Лукас Калвач поне успя да изтрие сухата мрежа на Грузия, но така или иначе нещастията на чехите продължиха три месеца след отпадането им в груповата фаза на Европейското първенство.

От спечелването на всеки от първите си четири мача с чешкия тим, след като пое юздите през януари, Хашек сега наблюдава мрачна серия от четири мача без победа и все още търси първия си състезателен триумф като старши треньор. Напомняме, че четирите му ранни успеха дойдоха в приятелски срещи.

Неутралната публика обаче винаги може да очаква забавна афера, когато са намесени чехите: домакините от вторник отбелязаха и допуснаха във всичките осем мача под крилото на Хашек и са в поредица от 11 мача, откакто бяха победени от Албания през ноември 2023 г.

Албания пропусна малко след почивката срещу Украйна в събота, когато десният бек Юхим Конопля откри, но на символичните гости от Балканите бяха необходими само пет минути, за да отвърнат силно.

Ардиан Исмаили неутрализира преднината на Украйна, преди Ясир Асани да завърши светкавично бърз обрат за "гостите“ – състезанието се проведе на "Летна" в Прага, тъй като войната срещу руския агресор продължава да бушува в родината на украинците.

Така хората на Сергей Ребров имат кратко пътуване до следващия си ангажимент в Лигата на нациите, където се изправят срещу тим, който преживя подобно мъчително лято (Украйна отпадна в груповата фаза на Евро).

Интересното е, че "синьо-жълтите"  се издигнаха до Лига А благодарение на две победи над Чехия във встъпителната Лига на нациите 2018-19, но плячката беше споделена, когато за последен път се изправиха в приятелски мач през 2021 г.

Контузия беше добавена към загубата на Чехия от Грузия, тъй като левият бек Матей Ринес издържа само 26 минути, преди да получи контузия на гърба и да бъде заменен от Ярослав Зелени.

Наистина, голмайсторът Калвач замени Алекс Крал на полувремето в събота и може би си е проправил път в началото, докато Адам Хлозек може да се състезава или да партнира на Патрик Шик в последната третина.

Що се отнася до Украйна, Ребров не загуби нито един играч поради физически проблеми при поражението от Албания, въпреки че остана без две ключови нападателни фигури заради контузия преди началото на турнира -  Артем Довбик и Михайло Мудрик се оттеглиха от състава. Ситуацията обаче се промени много през последните 12 часа. Сергей Сидорчук не попадна в заявката за срещата в Прага, но място в нея намери Михайло Мудрик.

Интересен двубой се очертава. Украинците отстъпиха на албанците, но те остават с добра атакуваща мощ, докато получените попадения от грузинците не говори добре за защитата на чехите. Съветът ни за мача е да се доверим на хората на Ребров или при възможност да използваме знак за равенство.

Прогноза: Чехия – Украйна 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Украйна (Сергей Ребров)
 
Трубин
   
Конопля
Забарний
Матвиенко
Миколенко
Судаков
Зинченко
Шапаренко
Циганков
Яремчук
Кабаев
Хлозек
Шик
Провод
Зелени
Калвач
Соучек
Куфал
Витик
Крейчи
Зима
   
Ковар
 
Чехия (Иван Хашек)

Обоснована прогноза: Чехия - Украйна 1:2

  Сподели
19