Пробвайте знак Х за България - Северна Ирландия


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за България - Северна Ирландия

България - Северна Ирландия
Стадион: "Христо Ботев", Пловдив
Дата: 08.09.2024 г.
Час: 19:00


България продължава участието си в Група 3 на Лига C в Лигата на нациите. Тимът ни приема Северна Ирландия на "Колежа", като двубоят е от голямо значение и за двата тима. "Трикольорите" не стартираха по така желания начин, завършвайки наравно с Беларус при символичната си визита в Унгария. Сега на хората на Илиан Илиев предстои втори тест, като "факторът домакинство" би трябвало да изиграе роля. И все пак FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак Х.

Филип Кръстев е наказан и пропуска мача. Реално други проблеми пред Илиан Илиев, поне на този етап. Със сигурност от първата минута ще започне опитният Георги Костадинов. 33-годишният халф отпадна от сметките на треньора за мача с Беларус заради стомашен вирус, но вече е напълно възстановен и готов за битка. Точно на борбеността му ще разчита Илиан Илиев от страна на полузащитника срещу здравите и често служещи си с твърди влизания северноирландци. Не е ясно дали играчът на АПОЕЛ Никозия ще замени Филип Кръстев в единайсеторката, или ще бъде предпочетен пред Валентин Антов, който влезе в ролята на дефанзивен халф при нулевото равенство в Унгария.

Със сигурност под рамката отново ще застане Димитър Митов. Карето в отбрана надали ще бъде пипано. Но в предни позиции се очаква да има размествания и няма да е изненада, ако Георги Русев намери място сред 11-те.

"За червения картон не можем да обвиняваме никого. Имал е желание да отнеме топката, закъснял е и това стана. Единствено го обвинявам, че няма да играе в следващия мач", заяви Илиан Илиев.

"Кой ще компенсира отсъствието му? Имаме 22 полеви и 3 вратари. В миналите контроли променихме по 5-6 човека. Но това са моменти, в които някой може да излезе сега и да удари по масата".

После треньорът коментира и представянето на Валентин Антов като дефанзивен халф, заменил планирания предварително, но заболял Георги Костадинов.

"Антов и в други мачове е играл на тази позиция, докато в клуба си е централен защитник в тройката. Ние обаче не играем с трима и халфбекове. Но получи удар в крака през първото полувреме, което му се отрази по-нататък, за съжаление. Изключително важен играч е, но го сменихме, защото бяхме предприели да завършим с по-офанзивни играчи като Мартин Минчев и Иван Минчев", каза още Илиев.

Селекционерът на България планира няколко промени в състава и заради натрупана умора. Част от играчите ще седнат на пейката, като свежестта ще е търсен ефект.

В турнира Лига на Нациите победителите във всяка група се класират за участие в по-горна дивизия от следващото издание. Заелите 2-ите места отбори влизат в плейофна система за изкачване или запазване на местата си. Лигата на нациите 2024/25 обаче ще бъде частично свързана с квалификациите за Мондиал 2026, където четирите най-добри некласирани през стандартните квалификации тимове ще получат право на участие в баражи за следващото първенство на планетата.

Предстоящият мач ще се проведе на стадиона на Ботев Пловдив. "Колежа" не изглеждаше в добро състояние преди няколко седмици, като за целта от управата на спортното съоръжение направиха всичко възможно тревното покритие да придобие по-добър вид. Наложи се Ботев Пловдив да изиграе едно от домакинствата си в родния шампионат на клубната база в Коматево, за да се запази тревната настилка.

 

ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
21