Пробвайте знак Х за Словения - България


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Словения - България

Словения - България
Стадион: "Стожице", Любляна
Дата: 08.06.2024 г.
Час: 16:00


България гостува на Словения в контролна среща преди началото на Евро 2024. "Трикольорите" няма да участват в шампионата, но това не важи за словенците, които ще искат да загреят за старта. Прогнозата на FTV и на Futbolbet за предстоящия двубой в Любляна е за знак Х.

България изигра сравнително добър мач срещу Румъния и сега ще иска да повтори доброто впечатление и срещу друг участник на Европейското. Румънците, разбира се, бяха по-активни, като изпуснаха и дузпа, но това не омаловажава добрата работа на селекционера Илиан Илиев. Последният е останал много доволен от представянето на отбора и би желал да не променя стартовия състав. Факт е обаче, че тези контролни мачове са за експерименти и именно това ще е причината да се направят една-две корекции сред титулярите.

Това беше пети мач на тима със селекционера Илиан Илиев, в които той има една победа и четири равенства. Основната цел пред националите е да се подготвят за Лигата на Нациите, където мачовете започват през септември.

Почти сигурно като титуляр в центъра на отбраната ще започне Валентин Антов. 24-годишният централен бранител на Кремонезе игра решаващ бараж за влизане в Серия А на 2 юни, но тимът му отстъпи с 0:1 на Венеция. По предварително споразумение между БФС и италианския клуб, Антов пропусна първата контрола на националите – в Букурещ срещу Румъния. Но за втората проверка на 8 юни срещу Словения той ще бъде на линия, като същото се отнася и за десния бек на Черно море - Виктор Попов. Софиянецът тренира сам няколко дни, а от вчера се включи в групата на селекционера Илиан Илиев. Антов игра в Кремонезе като преотстъпен и от началото на лятната подготовка ще се върне в клуба, който дължи правата му – Монца.

"Трябва да продължим по същия начин. Срещаме още по-добър отбор. Словения има изчистен стил, ще хвърлим доста усилия. Аз не съм казал, че имаме трудности да се мотивираме, напротив. Изиграхме добре мача, имаха желание момчетата. Самото повикване в националния отбор е достатъчна мотивация за всеки един. Колкото повече футболисти видим в игрова обстановка, толкова по-добре за нас. И двамата им нападатели са качествени на Словения. Като отбор са доста сработени. Трябва и ние да играем като отбор и да сме концентрирани. Имахме разговор с Георги Иванов. Разочаровани сме, че хора, които сме повикали, не са дошли. Но дотук. Трябва да коментираме само тези, които са в отбора", заяви Илиан Илиев след пристигането на отбора от Румъния.

Словения спечели първата си контрола от подготовката си за Евро 2024, след като надви Армения с 2:1 в мача помежду им, който се игра в Любляна, а Йосип Иличич вкара победния гол. Ян Млакар пък бе реализирал още в самото начало на мача. Именно двамата голмайстори ще бъдат основна заплаха за защитниците и вратаря на България.

 

ПРОГНОЗА: СЛОВЕНИЯ - БЪЛГАРИЯ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
177