Унгария ще постигне целта си при визитата си на пустия стадион в София


FUTBOL-TV

Унгария ще постигне целта си при визитата си на пустия стадион в София

България - Унгария
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 16.11.2023 г.
Час: 19:00


България приема Унгария на националния стадион "Васил Левски" в мач от европейските квалификации. Още преди да се е изиграл, България вече стана за смях, заради неяснотата от това къде ще се играе мача - два дни преди него. В крайна сметката на стадиона в София няма да има фенове, тъй като се очакваше те да протестират срещу проваленото ръководство на БФС. Иначе двубоят се очертава като дебют на Илиан Илиев, но той едва ли ще успее да спре Унгария, която има за какво да играе в този мач - при успех те се класират на Европейско. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 2.

За срещата вече доста се изговори, но накратко: Организирани привърженици на ЦСКА, Левски, Локомотив Пловдив, Ботев Пловдив, Берое, Славия, Локо София и др. се канеха да закупят билети и да обявят недоволството си срещу Борислав Михайлов и компания. Така изведнъж бе подаден сигнал, че двубоят е "рисков" и се стигне до намесата на УЕФА, която го премести в Пловдив на "Колежа". Съоръжението на Ботев обаче все още не е напълно готово, като към момента там тече ремонтна дейност. От фирмата, която строи стадиона, както и от Община Пловдив отказаха мачът да се проведе там. Това вбеси Борислав Михайлов и компания, които дори заплашиха, че мачът или ще се проведе в Пловдив, или УЕФА ще накаже сурово България. В един момент се носеха слухове и за стадиона в Кърджали, но в крайна сметка двубоят ще се проведе на националния стадион в София, но без фенове. Привържениците у нас все пак готвят протест, който обаче ще бъде някъде извън стадиона.


Чисто футболно - двама футболисти получиха повиквателни за първи път в кариерата си. Става дума за Живко Атанасов от Черно море и Алекс Колев от Крумовград. В състава се завръщат и Антон Недялков от Лудогорец и Филип Кръстев от Лос Анджелис ФК. Първият лекува дълго време контузия, а вторият не бе викан от Младен Кръстаич след трансфера си в МЛС. След дълго отсъствие от състава отново са повикани Ангел Лясков от Локомотив Пловдив и Светослав Ковачев от руския Ахмат. Двубоят ще е дебютен за Илиан Илиев, като се очаква неговият син да бъде сред титулярите в мача.

Говори се и за рокада при капитаните. В момента лентата на трикольорите носи нападателят на ПАОК Солун Кирил Десподов. Преди него тя бе на ръката на халфа Георги Костадинов, който обаче отдаване не е викан. Той бе част от селекцията при Ясен Петров, но с идването на Младен Кръстаич и започналото подмладяване капитанската лента отиде при Десподов. Сега обаче в националния отбор пак бе повикан Антон Недялков, който бе втори капитан след Георги Костадинов и реално заради контузията не е играл при сърбина. 30-годишният ляв бек носи лентата и в клубния си тим Лудогорец, където наскоро се завърна в игра. Той има 28 двубоя за България. Все още обаче няма потвърждение за всичко това.

Унгарската футболна федерация публикува гневна позиция относно сагата заради неразбориите покрай гостуването им на България. Те нападнаха с основание БФС, а от родната ни централа пък обявиха, че нямат вина.

Над 1 600 служителите на полицията ще са отговорни за безопасността на футболната среща. Не малка част от тях ще бъдат около протеста на феновете.

Суперзвездата на Унгария - Доминик Собослай коментира ситуацията около предстоящия мач на страната му с България в момента, когато още не беше ясно къде ще се игра срещата. "Може би последно ми се случи в първенството до 12 години, когато не знаех в неделя дали ще имаме мач в четвъртък. Но няма смисъл да се притеснявам какво се случва в България или защо ситуацията се получи така, ние се концентрираме само върху собственото си представяне. Ще се подготвим по същия начин, както за предишните ни мачове, и ще стигнем до Европейското първенство", каза Собослай в миксзоната след победата на Ливърпул с 3:0 над Брентфорд.

 

ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - УНГАРИЯ 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
240