България няма да успее да измие срама срещу Албания


FUTBOL-TV

България няма да успее да измие срама срещу Албания

Албания - България
Стадион: "Еър Албания", Тирана
Дата: 17.10.2023 г.
Час: 19:00


България гостува на Албания на новия стадион в Тирана в приятелска среща, която може да се окаже последна за Младен Кърстаич. Сръбският наставник на "трикольорите" редува слаби мачове и почти сигурно този ще му е последният. А прогнозата на FTV и на Futbolbet е за домакинския успех - знак 1.

Срещата с албанците идва след унизителното поражение с 0:2 от Литва в София в европейските квалификации. С оглед на развитието на групата и цялостната ситуация, е много вероятно българският представителен тим да остане на последно място.

Кърстаич ще направи една сигурна промяна в отбора. Аут за мача е Преслав Боруков. Нападателят на Арда започна като титуляр при поражението с 0:2 от Литва, но беше заменен още на почивката от Георги Русев. Последният също не впечатли особено, но се очертава като титуляр.

Не е изключено България да смени и схемата на игра. Кърстаич е голям фен на това да се играе с трима в защита, но това стана поредното нещо, за което получи много критика. Илия Груев почти сигурно ще бъде преместен по-напред и този път ще играе на редовното си място в центъра на терена.

Почти сигурно като титуляр ще стартира Иван Турицов. Последният е твърд титуляр в клубния си отбор ЦСКА, но не получаваше шанс за изява в националния, за сметка на играчи, които са резерви в тимовете си, но стартираха от 1-ата минута в кошмарния мас срещу Литва. Виктор Попов от Черно море по всяка вероятност ще седне на пейката. Той бе един от най-слабо представилите се в последния мач.

Двама от футболистите на Албания застанаха пред медиите и заявиха, че въпросният двубой не е приятелски в техните мисли, макар да е такъв в програмата. И докато албанците идват от успех с 3:0 над Чехия, то България претърпя болезнена загуба с 0:2 от Литва.

Казим Лачи и Ернест Мучи вярват в победата. "Първата цел беше да се класираме за Европейското първенство. Сега като втора цел имаме първото място и ще се борим за това. С какъв състав ще играем срещу България ли? Този въпрос не към мене, но треньорът ни Силвиньо познава качествата на всички футболисти. Някои нямаме много минути, затова ви гарантирам, че срещата с България ще я приемем като официален двубой, допълва 27-годишният полузащитник на Спарта Прага.

 

АЛБАНИЯ - БЪЛГАРИЯ 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
409