Пробвайте знак Х за Кипър - България


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Кипър - България

Кипър - България
Стадион: "АЕК Арена", Ларнака
Дата: 16.11.2022г.
Час: 20:00 ч.
Съдия: Тръстин Фаруджа Кан (Малта)


България гостува на Кипър в Ларнака в контролна среща, която ще се състои дни преди откриването на Световното първенство. "Трикольорите" за пореден път пропускат Мондиала, като вместо това ще премерят сили с Кипър и Люксембург. Очакванията за предстоящата утре среща са за равностоен двубой, като FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак - Х.

Първоначално селекционерът на България Младен Кърстаич обяви една група, но в последствие от нея отпаднаха цели четирима играчи. Доминик Янков получи контузия и вече се е подложил на лечение. Виктор Попов отпадна от състава заради травма на рамото, а халфът Илиян Стефанов от Левски е с контузия в глезена.

В часовете преди срещата стана ясно, че и полузащитникът Иван Йорданов бе освободен от стартиралия лагер на мъжкия национален отбор на България. Футболистът на Лудогорец е с лек медицински проблем, който няма да му позволи да вземе участие в предстоящите приятелски мачов. Като цяло неговата повиквателна бе странна, тъй като Йорданов рядко играе за клубния си тим.

"Предишните два мача бяха добри (б.а. – победите над Гибралтар (5:1) и Северна Македония (1:0). Вероятно хората не очакваха тази реакция от отбора, може би защото имахме между 8 и 10 млади и нови играчи, които за първи път обличаха националната фланелка. За съжаление, подчертавам, за съжаление, те не играят редовно в своите клубове, което не е добре за българския футбол и футболния съюз. България има наистина качествени футболисти", заяви националният селекционер, който коментира и предстоящите контроли:

"Не деля мачовете на квалификации и контроли. За нас всеки мач е важен, защото сега ние се утвърждаваме и трябва да сме в най-добра форма, да покажем на феновете, чието внимание привлякохме, че имаме качества и добра атмосфера в отбора. Контролата си е контрола, но искам победа във всеки мач. Така разсъждавам от първия ден на треньорската си кариера, ще го правя днес, утре и винаги. Това схващането ми за футбола. Има по-добри отбори от нас, но няма как да не дадем 100 процента от себе си през 90-те минути", добави още Кърстаич.

Очакванията са, че той ще даде шанс за изява на всички повикани футболисти и България ще изглежда различно в двата мача.

 

ПРОГНОЗА: КИПЪР - БЪЛГАРИЯ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
651