Украйна - Шотландия: Не очаквайте голове


Н. Гавазов

Украйна - Шотландия: Не очаквайте голове

Украйна - Шотландия

Стадион: "Йозеф Питсудски", Краков

Дата: 27.09.2022г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Анастасиус Сидиропулис (Гърция)

Украйна ще бъде домакин на Шотландия в последен мач от група 1 на Лига В от Лигата на нациите. Двубоят е много важен и за двата отбора относно  крайното класиране в квартета, така че очакванията са за истинска битка и нашите препоръки към любителите на футбола са да не го пропускат.

Украинците спечелиха само три точки в последните си два мача от турнира. Септемврийската кампания на "синьо-жълтите" започна с тежка загуба на гости именно на шотландците - 0:3.  Изненадващ резултат, с оглед на изпълнителите в украинския тим, но хората на Олександър Петраков станаха жертва както на грешките си в защита, така и на контраатаките на съперника. Последва "наказателна" акция в Армения, където Артьом Довбик оформи дубъл, а украинците победиха с 5:0. Така Украйна събра десет точки и заема второ място в квартета.

Шотландците са в серия от три победи, след като победиха Армения на гости с 4:1 през юни, а този месец се наложиха над украинците и като домакини на Ирландия  2:1. Именно септемврийските мачове се оказа много важни за "гайдарите", като особено инфарктен се получи този с ирландците, които поведоха в средата на първото полувреме. Така хората на Стив Кларк събраха 12 точки и оглавиха класирането в групата. Сега британците се нуждаят от равенство, за да завършат първи и да преминат в по-горната Лига.

Домакините са с тежки кадрови проблеми - аут са  Джордж Бущан, Александър Зинченко и Микола Шапаренко. На шотландците няма да помогнат контузените Джейкъб Браун, Грант Ханли, Джон Маклафлин, Джон Сутар, Лиъм Купър и Андрю Робъртсън.

През последните три месеца турнирните пътища на отборите се преплитаха два пъти. В полуфиналите на плейофите от квалификациите за Мондиал 2022 украинците спечелиха с 3:1 благодарение на голове на Андрий Ярмоленко, Роман Яремчук и Артьом Довбик. В отложения мач от първия кръг шотландците взеха реванш, печелейки с 3:0 благодарение на гола на Джон Макгин и гола на Линдън Дайкс.

Двата тима проведоха резултатни двубои в предишния кръг, а като цяло британците вкарват през това издание на Лигата на нациите. В същото време букмейкърите не очакват голяма резултатност, което е логично с оглед на това, че единият отбор се нуждае от равенство, за да постигне целите си. Напълно е възможно да видим равенство, ако пък се стигне до победа, тя ще е с марж от един гол.

Прогноза: Украйна - Шотландия 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Шотландия (Стив Кларк)
 
Гордон
   
Ралстън
Портеус
Хендри
Тейлър
Макгрегър
Гилмър
Армстронг
Макгийн
Кристи
Адамс
Мудрик
Яремчук
Зубков
Миколенко
Игнатенко
Пихалюнок
Тимчук
Качараба
Кривцов
Забарни
   
Лунин
 
Украйна (Олександър Петряков)

Обоснована прогноза: Украйна - Шотландия 1:0

  Сподели
424