Хърватия не би трябвало да има проблеми срещу България


FUTBOL-TV

Хърватия не би трябвало да има проблеми срещу България

Хърватия - България
Стадион: "Education City Stadium", Ал Райян
Дата: 29.03.2021г.
Час: 17:00 ч.
Съдия:


България ще премери сили и с световния вицешампион Хърватия, броени дни след неприятната загуба от домакините на предстоящия Мондиал - Катар. Селекцията на Ясен Петров за пореден път влиза в мач в ролята на аутсайдер, като в този мач знак, извън 1-ца би се считал за изненада. Точно такава е и прогнозата на FTV и на Futbolbet.

Както вече стана ясно, Ясен Петров е повикал трима дебютанти в групата. Това са вратарят на Черно море Иван Дюлгеров, левия бек на Локомотив (София) Мики Орачев и централния защитник на Арда Алекс Петков. Последният вече дори дебютира в предишния двубой срещу Катар. Дюлгеров обаче вероятно отново ще изчака за първите си минути, тъй като изборът на Пловдивския Джанини вероятно отново ще бъде Николай Михайлов. Вратарят е с основна вина за 2-ия и победен гол на Катар, но въпреки това, той се ползва с доверие на Ясен Петров и едва ли ще бъде заменен и то срещу силния отбор на Хърватия.

Ясен Петров ще иска да направи няколко промени в състава, с цел да освежи състава. Петров обаче е останал доволен от представянето на Кирил Десподов, който отбеляза гола в предния мач, както и от това на Кристиян Малинов, който бе асистент. По-вероятно е обаче Малинов да не стартира от първата минута, тъй като в тази зона, Пловдивския Джанини има не малко опции. Така почти сигурно, като титуляр ще започне Ивайло Чочев.

При евентуален успех тази вечер, България ще сложи край на негативна серия от мачове като гост без упех, която продължава вече 18 мача. За последно “лъвовете" са печелили далеч от дома на 6 септември 2018 година, когато под ръководството на Петър Хубчев побеждават Словения с 2:1 в Лигата на нациите.

Селекционерът на хърватския национален отбор Златко Далич обяви по-рано състава, който ще излезе срещу България. Далич ще изпълни обещанието си да даде максимално много минути на всеки от хората, които е взел в Катар. В първата среща хърватите завършиха 1:1 със съседите от Словения, въпреки че доминираха през огромна част от времето.

"Хърватия реши всичките си проблеми преди четири месеца, когато се класирахме. Така че сме спокойни, а сега остава да проверим някои неща. Това ми е задачата сега. Трябва да получим отговори на някои въпроси и имаме шанс само сега. Официалните мачове през юни няма да ни дадат възможност за експерименти, така че ще дадем достатъчно минути на всички играчи. Казах на момчетата, че всичко зависи от тях, че никой няма да бъде лишен от шанс. И това, което показват и играят, ще бъде единственото, което има значение за това дали ще бъдат част от националния отбор на Световното тази зима или не. Ето защо искам да дам шанс на всички играчи. Ако някой не е доволен, ще трябва да помисли първо върху своето състояние. Обяснил съм, че мачовете със Словения и България са да експериментираме нови схеми и нови изпълнители", обясни Далич.

При това положение той каза, че на вратата ще бъде Ивица Ивушич от Осиек. В защита ще излезе съотборникът му Миле Шкорич, както и Домагой Вида (Бешикташ) и Дуйе Чалета-Цар (Марсилия). По фланговете ще играят двама футболисти от шотландското първенство. Десен халф-бек ще бъде Йосип Юранович от Селтик, а от ляво е Борна Баришич от Глазгоу Рейнджърс. В средата на терена шанс ще получат Никола Моро (Динамо Москва), Ловро Майер (Рен) и Марио Пашалич (Аталанта). Атаката ще бъде водена от Никола Влашич (Уест Хам) и Марко Ливая (Хайдук Сплит). Реално това е почти изцяло нова 11-орка в сравнение с мача срещу Словения.

Отдясно е бил планиран в защитата да играе Борна Соса, който е признал, че е контузен.

 

ПРОГНОЗА: ХЪРВАТИЯ - БЪЛГАРИЯ 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
539