България няма да спечели в първата си контрола


FUTBOL-TV

България няма да спечели в първата си контрола

Катар - България
Стадион: "Education City Stadium", Ал Райян
Дата: 26.03.2021г.
Час: 19:30 ч.
Съдия:


България гостува на Катар в контрола. Приятелската среща е единственият начин "трикольорите" да се "отъркат" в Мондиала, на който няма да играят. Иначе срещата е трудна за прогнозиране, но въпреки това FTV и Futbolbet ви предлагат да пробвате над 2.5 гола и знак - 1.

Двама дебютанти попаднаха в състава на Ясен Петров за мачовете на България срещу Катар и Хърватия. Вратарят на Черно море Иван Дюлгеров е повикан за първи път, като се очаква да е трети избор след Николай Михайлов и Светослав Вуцов. 22-годишният страж пази редовно за варненския тим напоследък.

Другото ново име е на 25-годишния защитник Мики Орачев от Локомотив София. За последен път той бе част от национален тим на България преди 6 г., когато бе викан за младежката селекция.

В списъка има трима играчи на Славия, като това е отборът с най-много национали, заедно с шампиона Лудогорец.

Ясен Петров по традиция ще "завърти" състава и ще изпробва варианти. Той е повикал за 15 месеца цели 43 имена, като идеята е да напипа някакъв гръбнак, да оформи структура и да опита да промени съдбата на националите. Ако не се класираме за Евро 2024 ще направим две пълни десетилетия без участие на голям форум.

"Георги Йомов е окей и ще бъде с нас. Бил е болен. Върлува един грип, който не е ковид. На този етап всички са окей. Утре Кирил (Десподов) ще се прегледа, има леки болежки, но съм сигурен, че всичко ще бъде наред. Не искам да деля Катар и Хърватия. Няма някой по-лесен или по-важен съперник. Разузнавахме тима на Катар в последните десетина дни, много сериозен отбор, който се готви да покаже добро лице на Световното първенство", сподели Ясен Петров.

Испанският треньор на катарците Феликс Санчес е продукт на Барселона и протеже на Шави, а за пет години начело на тима работи изключително целенасочено към това домакинът на Мондиала да е сериозен фактор в него. В състава вече има само един натурализиран играч, а не куп такива, както бе, когато започна стратегия да се прави силен тим за Мондиала. Легендата Ро-Ро, както е известен в страната, е централният бранител Педро Мигел Кореа - португалец, юноша на Бенфика. Голямата звезда обаче е Алмоез Али от местния тим Ал Духаил, който вкара 9 гола на Купата на Азия преди 3 години. Има 39 попадения в 76 мача за Катар и е в състава за мача.

 

ПРОГНОЗА: КАТАР - БЪЛГАРИЯ 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
704