България ще си припомни вкуса на победа срещу Литва


FUTBOL-TV

България ще си припомни вкуса на победа срещу Литва

България - Литва
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 05.09.2021г.
Час: 19:00 ч.
Съдия: Джон Бийтън (Шотландия)


България приема Литва на своя стадион в търсене на първа победа в световните квалификации. Отборът няма шанс за класиране, според президента на БФС - Борислав Михайлов, но въпреки това "трикольорите" ще опитат да зарадват феновете с успех в този двубой. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Българският национален отбор по футбол проведе тренировка преди световната квалификация с Литва утре. Всички налични играчи взеха участие в заниманието. Новоповиканият Борислав Цонев тренира на пълни обороти. Играчът на Левски бе повикан в последния момент, като целта е да усети атмосферата в тима. Освен това най-вероятно за контролата с Грузия някои от играчите на Лудогорец и ЦСКА може да бъдат пуснати от лагера, за да се даде шанс на по-свежи играчи. Както е известно, българите в двата родни участника в европейските турнири ще имат маратон от мачове до Коледа. Тогава Цонев се очертава да бъде титуляр, но за утрешния мач сигурно ще остане на пейката.

Очаква се срещу Литва да има поне три промени в стартовия състав, в сравнение с тези, които бяха титуляри срещу Италия. Селекционерът призна, че повечето от футболистите са изцедени и е наложителна ротация. Почти сигурно Георги Йомов няма да играе. Футболистът на ЦСКА имаше контузия преди мача с Италия, но въпреки това започна от първата минута във Флоренция. На почивката обаче той бе заменен. Вероятно Йомов още не е възстановен на 100%.

“Забравяме вече мача с Италия. Най-важният е следващият двубой - този с Литва. Аз казах на момчетата, че вече трябва да започнат да побеждаваме. Няма да е лесно, ние сме наясно. Аз познавам много добре манталитета ни. Ние изпадаме в крайностите. Аз им казах на момчетата, че вече трябва да забравим Италия. Публиката във Флоренция ни ръкопляскаше след мача и това няма да се забрави, но вече не трябва мислим за преживяването. Аз се опитвам да гледаме напред. Градим съвсем нов отбор. Вкарваме много нови млади момчета. Трябва ни време и подкрепа", заяви Ясен Петров.

Сред поканените от треньора на Литва -Валдас Иванаускас има както завръщащи се, така и за първи път поканени футболисти. Вратарят Ернестас Шеткус, Вайдас Славянкас и Линас Климавичюс се завръщат в националния отбор след известна пауза, докато за първи път бяха поканени защитникът на Жалгирис (Вилнюс) Каролис Узела и крилото на "Паневежис" Елигиус Янкаускас. 36-годишният Шеткус се връща за първи път от 2019-а година насам, но най-вероятно ще бъде първи избор поне за първите два мача.

В треньорския щаб също има ново лице и това е германецът Давид Бергнер, който ще помага на Янкаускас както в разузнаването и анализите, така и в работата на тренировките на терена.

"Има промени, има нови хора. Процесът на подмладяване тече, но ни предстоят три мача, които са важни за класирането в групата. Познавайки положението на играчите в клубовете, опитвам се да събирам всяка информация след всеки уикенд, дали има контузии, други проблеми. В момента сме избрали тези играчи и ще изчакаме да видим на тренировъчния лагер как ще вървят нещата", разказа треньорът на Литва.

Той добави, че има таланти от младежкия и от юношеския отбор, но не е пожелал да ги взима предвид важните мачове, които предстоят за тези формации.

Мачовете са с лична стойност за капитана на отбора Саулиус Миколюнас, който има 96 мача. Ако играе и в трите срещи, ще запише 99 двубоя с екипа на страната. И за момента той е рекордьор за Литва, така или иначе. Втори с 84 мача е настоящият наставник на Жалгирис (Вилнюс) Андриус Скерла с 84.

 

ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - ЛИТВА 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
506