Пробвайте знак Х за Словения - България


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Словения - България

Словения - България
Стадион: "Стожице", Любляна
Дата: 06.09.2018
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса (Италия)


България гостува на Словения в първи мач за двата отбора от новия турнир "Лига на нациите". Идеята на надпреварата е да противопоставя равностойни съперници, като точно това прави предстоящата среща трудна за прогнозиране. Все пак Futbol Tv и Futbolbet съветват читателите си да пробват знак - Х.

Селекционерът на България Петър Хубчев има колебания само за това как ще изглежда атаката в първия мач от Лигата на нациите срещу Словения в Любляна. Всичко останало изглежда ясно. На вратата ще започне Пламен Илиев, който прави силни мачове в румънския Астра Гюргево от началото на кампанията.

На двата бека ще са Страхил Попов отдясно и Васил Божиков отляво. Като двойка централни защитници ще излязат бранителите на ЦСКА Николай Бодуров и Божидар Чорбаджийски. Съществува опция Божиков да влезе в центъра като партньор на Бодуров, а на левия бек да започне Ангел Лясков или Иван Горанов. Мястото на Чорбаджийски може да заеме и повикания в последния момент Иван Бандаловски.

В средата на терена Хубчев ще се довери на Георги Костадинов и Симеон Славчев. Тук някъде идват и дилемите пред селекционера и щаба му. Реално те разполагат само с един типичен централен нападател в лицето на Радослав Василев от Черно море, но той почти сигурно ще остане резерва.

При това положение опции за върха на атаката остават Ивелин Попов и Кирил Десподов. Последният се представя отлично в ЦСКА, но на дясното крило. Има обаче мачове и като централен нападател. Попето от своя страна рядко се озовава на върха на атаката. За титуляр като централен нападател се очакваше да бъде Спас Делев, но той получи травма и отпадна от сметките на Хубчев. Контузия получи и друг гласен за титуляр - защитникът на Лудогорец Антон Недялков.

За левия фланг опциите също не са кой знае колко много - Галин Иванов или Тодор Неделев. Божидар Краев също би трябвало да намери място сред стартовите 11.

Иначе Ивелин Попов се очаква да изведе отбора с капитанската лента, която преди време му бе отнета от Хубчев.

"Няма човек, който ще ни реши ситуациите, който ще ни докара до победата. В очите ви гледам и ви го казвам. Разчитаме на всички. Можем да имаме някакъв успех, само ако сме един отбор. Нито Ивелин Попов, нито Кирил Десподов, нито Галин Иванов. Никой не може сам да реши даден мач. Завършилото наскоро Световно първенство доказа това. Меси и Роналдо са най-добрите футболисти в света, но те не можаха да решат проблемите на отборите си", заяви Петър Хубчев преди двубоя.

Големият отсъстващ в състава на Словения е Ян Облак. Вратарят бе отказал повиквателната заради контузия, но по последни данни се оказа, че проблемът е съвсем различен. Стражът имал разногласия със селекционера на отбора Томаж Кавчич, който заявил, че няма да му даде капитанската лента.

Треньорът на Словения Томаж Кавчич демонстрира самочувствие в часовете преди мача с България в дебютното издание на турнира Лига на нациите. "Целта на Словения е да спечели първото място в групата си в турнира Лига на нациите. Не гарантирам, че ще успеем, но това е целта. Имаме отбор, който може да се справи с всеки съперник от нашата група", заяви Кавчич, който ще направи дебют на поста срещу българите.

 

ПРОГНОЗА: СЛОВЕНИЯ - БЪЛГАРИЯ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Словения

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
02.06.2018 Приятелски срещи Черна Гора 0 - 2 Словения
27.03.2018 Приятелски срещи Словения 0 - 2 Беларус
23.03.2018 Приятелски срещи Австрия 3 - 0 Словения
08.10.2017 СП квал. гр. F Словения 2 - 2 Шотландия
05.10.2017 СП квал. гр. F Англия 1 - 0 Словения


Последни 5 срещи - България

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
26.03.2018 Приятелски срещи България 2 - 1 Казахстан
23.03.2018 Приятелски срещи България 0 - 1 Босна и Херцеговина
13.11.2017 Приятелски срещи България 1 - 0 Саудитска Арабия
10.10.2017 СП квал. гр. A Люксембург 1 - 1 България
07.10.2017 СП квал. гр. A България 0 - 1 Франция


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
571