Робен няма да лети за ЮАР? (видео)


.

Робен няма да лети за ЮАР? (видео)

Ариен Робен би могъл да бъде поредното голямо име, което пропуска предстоящия Мондиал. Реакцията на холандеца при смяната му по време на контролата с Унгария не изглеждаше никак добра. Накуцвайки заради болка, 26-годишният топсъстезател напусна игрището. Очевидно той получи контузия в задната част на бедрото. Докато се отправяше към съблекалните, лалето все пак намигна с увереност към публиката.

Преди тази сцена Робен още веднъж доказа класата си с два гола срещу унгарците. Крайният нападател на Байерн веднага бе откаран в болницата, за да бъде подложен на още прегледи. Десятката на баварците оповести, че е усетил бодеж в коляното. Потвърдят ли се първите опасения, възможно е Робен да бъде за две седмици извън строя.

Треньорът на оранжевите Берт ван Марвайк още преди двубоя изпитваше неприятно усещане, че всичко досега е преминало твърде гладко. Робен подчерта, че травмата няма нищо общо със стара контузия в хълбока. Холандецът добави, че не е извършвал никакви неестествени движения. Той ще остане в страната си, за да бъде премине още изследвания. Така холандският национален отбор ще отлети за ЮАР без него.

Селекционерът на лалетата обаче вече намекна, че ще вземе бързото крило, дори ако то първоначално бъде в лазарета: "Това е катастрофа. Надявам се обаче, че Ариен все пак може би  ще успее да отпътува за Южна Африка. Докато съществува малък шанс за това, ще го доведа", обясни Берт ван Марвайк. "Въпреки че днес играхме превъзходно, предпочитах да отлетим за ЮАР със здрав Робен", завърши екснаставникът на Борусия Дортмунд.

Видео от контузията на Ариен Робен: Тук

АЛЕКСАНДЪР ПАВЛОВ

  Сподели
28