Словения се разправи с Нова Зеландия, Новакович наниза два


.

Словения се разправи с Нова Зеландия, Новакович наниза два

Националният отбор на Словения победи тима на Нова Зеландия с 3:1 в приятелска среща преди световното първенство в Република Южна Африка, което започва на 11 юни. Изключително силен мач за словенците изигра бившият нападател на Литекс Миливое Новакович, който се отчете с две попадения в противниковата врата, съответно в 7-ата и 30-ата минута на двубоя, с което до голяма степен допринесе за убедителния успех на своя отбор. Третият гол за възпитаниците на Матияс Кек реализира Кърм в 44-ата минута, докато почетното попадение за "кивитата" бе дело на Фалон в 20-ата минута.

Срещата бе доста динамична и приятна за наблюдаване, като положения и пред двете врати не липсваха. Словения започна отлично и още в 7-ата минута Новакович откри резултата с прекрасно изпълнение на пряк-свободен удар, забождайки топката в горния десен ъгъл на вратата на Пастон. Гостите от Нова Зеландия обаче се активизираха и успяха да намерят бърз отговор на светкавичното начало на противника. В 20-ата минута равенството беше възстановено след точен изстрел на Рори Фалон.

Само десет минути по-късно отново бившият стрелец на Литекс Миливое Новакович и отново от фаул успя да върне преднината от един гол на словенците. В самия край на първото полувреме, в 44-ата минута, съставът на Словения съумя да разпечата за трети път вратата на Нова Зеландия, след като Андрас Кърм се освободи в наказателното поле и с добър удар прониза Пастон за 3:1.

През втората част мачът продължи да се развива в доста добро темпо, като и двата тима имаха не малко възможности да променят резултата, но не се възползваха от тях и в крайна сметка последния съдийски сигнал дойде при този резултат, а именно 3:1 в полза на Словения.  

 

  Сподели
27