Марибор и Левски ще оставят всичко най-интересно за реванша


FUTBOL-TV

Марибор и Левски ще оставят всичко най-интересно за реванша

Марибор - Левски
Стадион: "Людски врът", Марибор
Дата: 14.07.2016г.
Час: 21:00
Съдия: Кристиан Балаж (Румъния)


Марибор приема Левски на свой стадион в първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят ще се играе в Словения, но "сините" ще се радват на сериозна подкрепа от страна на феновете си, които са зажаднели за евромачовете на любимия си тим. Домакините не се намират в най-добра форма и поради тази причина прогнозата на Futbol-tv е за знак - Х, който да остави интригата за реванша.

Сериозна психологическа война се води преди тази срещата. Треньорите и на двата отбора се опитаха да обявяват съперника си за фаворит. Истината е накъде по средата, тъй като проблеми има и в двата лагера и силите са изравнени.

Новото попълнение на Левски Хеан Деса има шанс да играе в първия мач с Марибор. Перуанецът получи контузия в една от контролите на "сините" и първоначалните прогнози бяха, че няма да може да вземе участие в срещата в Словения. Последните индикации обаче са, че играчът се чувства все по-добре и шансовете да играе се повишават. В дните преди мача той тренира индивидуално под ръководството на кондиционните специалисти Роко Перота и Ясен Екимов. Все пак за този футболист ще се вземе решение в последния момент.

Очаква се "сините" да играят доста дефанзивно в първия двубой в Словения с основна мисъл да не загубят мача. По-вероятно е да се заложи на схема 4-1-4-1, а не както досега 4-2-3-1. Въпреки ограничените ресурси, с които разполага, Люпко Петрович е готов да заложи изненада и в стартовия състав, но за момента тя остава тайна.

Наставникът настояваше селекцията да върви по-бързо и да бъдат привлечени още четирима играчи, двама от които задължително да бъдат на поста централен защитник. Едва в последния момент на "Герена" пристигна първото такова попълнение в лицето на шведа Симон Сандберг, като няма да е изненада, ако и той започне като титуляр в мача с Марибор. Иначе със сигурност двубоят пропуска Сърджан Лукин, който получи травма по време на една от контролите на тима.

Очакванията са отборът на Марибор да излезе в класическа схема 4-4-2, с двама изявени нападатели един до друг, не един зад друг. Според специалисти проблемът на отбора е, че не знае какво да прави с топката, като играчите я разкарват от единия край на игрището до другия без никаква идея в играта. Затова в Марибор ще чакат грешка на Левски, за да се стигне до гол.

"Гледали сме контроли на съперника, както и няколко техни мача от миналия сезон. Това е балкански отбор - съответно играчите му са технически способни и могат да изненадат. Като цяло мисля, че имаме добра представа за противника", заяви треньорът Дарко Миланич.



ПРОГНОЗА: МАРИБОР - ЛЕВСКИ 1:1



Последни 5 изиграни срещи:

Марибор:

25 юни Марибор - Ягиелония 2:3 (Приятелска среща)
29 юни Щурм Грац - Марибор 1:2 (Приятелска среща)
03 юли Марибор - Вардар 2:1 (Приятелска среща)
06 юли Марибор - Астра Гюргево 1:1 (Приятелска среща)
09 юли Марибор - Селтик 0:0 (Приятелска среща)

Левски:

28 май Берое - Левски 2:1 (А група)
24 юни Левски - Септември София 3:1 (Приятелска среща)
29 юни Левски - Дунав 3:2 (Приятелска среща)
03 юли Радник Сурдулица - Левски 0:0 (Приятелска среща)
07 юли Левски - Черно море 1:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Марибор - Левски

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
262