Виляреал и Шахтьор продължават напред в ЛЕ (видео)


В. Мухарски

Виляреал и Шахтьор продължават напред в ЛЕ (видео)

Виляреал се класира за 1/2-финалите на Лига Европа, след като тази вечер се справи с лекота срещу Спарта Прага и постигна успех с 4:2 при визитата си в чешката столица. Бакамбу откри в полза на испанците още в 5-ата минута с хубав техничен удар по земя.

Кастилехо удвои аванса на гостуващия тим в 43-ата минута с удар около точката на дузпата. В самия край на полувремето ситуацията Лафата си вкара автогол и направи задачата на своя тим непосилна.

Седрик Бакамбу вкара втория си гол в мача в 49-ата минута. Чехите нямаха класата на своя тим, но все пак донесоха частична радост на феновете си, след като стигнаха до две почетни попадения, дело на Дочкал и Крейчи в 65-ата и 71-ата минута.

В същото време Шахтьор записа разгромна победа с 4:0 като домакин на Брага в мач-реванш от 1/4-финалите в Лига Европа и по този начин с общ резултат 6:1 продължава в следващата фаза на турнира. Протугалците си отбелязаха два автогола, при това вкарани от един и същ играч - централният защитник Рикардо Ферейра. Резултът откри Сърна от дузпа в 25-ата минута, а Коваленко в 50-ата минута направи резултата класически.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
170