Ливърпул обърна Дортмунд в луд мач със седем гола (видео)


В. Мухарски

Ливърпул обърна Дортмунд в луд мач със седем гола (видео)

Ливърпул победи Борусия Дортмунд с 4:3 в един луд мач-реванш от 1/4-финалите на Лига Европа. Успехът за мърсисайдци дойде след гол в последната минута и обрат, който прати "червените" в следващата фаза на турнира.

Гостите могат да съжаляват, тъй като водеха първо с 0:2, а след това и с 1:3, като интересното е, че при трите гола на "жълто-черните" Сако покри засадата. Срещата започна отлично за гостите, които бързо дръпнаха с два гола. Само пет минути игра бяха необходими, за да бъде открит резултата, а това стана при една бърза контраатака. Гонсало Кастро намери Пиер-Емерик Обамеянг в наказателното поле на английския тим, габонският нападател стреля от въздуха, Миньоле изби, но при добавката Мхитарян не сбърка - 0:1.

В 9-ата минута Марко Ройс намери Обамеянг с чудесен пас, а последният излезе сам срещу Миньоле и го препарира с тупалка в горния десен ъгъл - 0:2. До края на първата част положения имаше и пред двете врати, но до нов гол не се стигна.

Малко след началото на втората част Ориги намали изоставането на Ливърпул. Белгийският нападател бе изведен на добра позиция от Емри Джан и останал очи в очи с Вайденфелер последва хладнокръвен удар по земя - 1:2. В 57-ата минута Борусия си върна аванса от два гола. Марко Ройс беше изведен от Матс Хумелс на ръба на засадата и матира Миньоле с техничен удар в долния десен ъгъл.

В 66-ата минута мърсисайдци намалиха. Филипе Коутиньо от дъгата на наказателното поле отправи прекрасен изстрел към вратата на гостите и Вайденфелер не успя да спаси - 2:3. В 78-ата минута Мамаду Сако изравни резултата. Френският защитник вкара топката във вратата на Борусия след глава след центриране от ъглов удар, наказвайки неориентираната игра на отбраната на гостите.

В 91-та минута Деян Ловрен засече с глава центриране отдясно и хвърли в екстаз зрителите по трибуните, оформяйки крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
270