Раниери: Четири минути на лудост


.

Раниери: Четири минути на лудост

Старши треньорът на Рома Клаудио Раниери коментира излитането на своя отбор от турнира за Лига Европа и изрази съжалението си от отпадането на този етап на борбата. Както е известно, в 1/16 финална среща от Лига Европа играна снощи, Рома загуби на собствен терен от гръцкия гранд Панатинайкос с 2:3 и след загуба в първия двубой също с 2:3, отпадна от борбата. Резултатът откри Рийзе в 11 минута, но в края на първото полувреме за четири минути „детелините" поведоха. С 3:1. Почетният гол за Рома вкара Де Роси в 68 минута.

„Четири минути лудост, които решиха изхода на мача. Четири минути в Рим и четири минути в Атина - това ми се струва невероятно. Много ми е мъчно, че напускаме турнира на този ранен етап и то по такъв начин. Нямам думи", заяви Раниери на пресконференцията след мача.

„След като Рийзе ни изведе напред, ние престанахме да играем футбол, след това получихме два гола - първо дузпа, а след това далечен удар. Гърците просто реализираха своите моменти. През второто полувреме създадохме много шансове за превземане вратата на съперника, но не успяхме да се възползваме", продължи наставникът на Рома.

„Искахме да покажем добър футбол пред собствена публика. Съжалявам за нашите фенове. Стадиона бе пълен с тифози, а ние ги подведохме. Сега ни очаква мач срещу Наполи, които са в прекрасна форма", завършва Раниери.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
182