Бенфика на 1/8-финал в Лига Европа след разгром над Херта (видео)


.

Бенфика на 1/8-финал в Лига Европа след разгром над Херта (видео)

Бенфика се класира на 1/8-финал в турнира Лига Европа, след като в среща от 1/16-финалите смачка с 4:0 Херта на собствения си стадион "Естадио Луш".

Банфика започна по-добре двубоя и в 18-ата минута Анхел Ди Мария бе близо до това да открие резултата, но не успя да го направи. Все пак в 25-ата минута португалците логично поведоха в резултата. Пабло Аймар получи добър пас около дъгата на наказателното поле, напредна и с хубав удар някъде от точката за изпълнение на дузпа преодоля Дробни за 1:0. Последваха два шута на Рафаел от "старата дама", които обаче не се оказаха особена трудност за Сесар.

В 39-ата минута Бенфика бе близо до удвояване на преднината си, след акто Хавиер Савиола засече прекрасно центриране на негов съотборник с крак, но ударът му срещна гредата.

Втората част започна по отличен начин за Бенфика и още в 48-ата минута Оскар Кардосо удвои преднината на домакините. Само пет минути по-късно португалците окончателно решиха срещата в своя полза, правейки резултата класически чрез Хави Гарсия, който след изпълнение на ъглов удар с хубав плътен удар прониза Дробни за 3:0. В 62-ата минута разгромната победа за Бенфика оформи Оскар Кардосо, който вкара и второто си попадение в мача - 4:0.

Видео: Тук

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ  

  Сподели
123