Ливърпул стигна само до точка срещу десет от Рубин


FUTBOL-TV

Ливърпул стигна само до точка срещу десет от Рубин

Ливърпул и Рубин Казан завършиха наравно при резултат 1:1 в среща от груповата фаза на турнира Лига Европа. Това бе и първия мач на Юрген Клоп на митичния стадион "Анфийлд". Мърсисайдци обаче не успяха да се поздравят с успех и записаха трето поредно равенство при един и същ резултат в Лига Европа.

Българският играч на Рубин Благой Георгиев бе титуляр за своя тим и бе в основата на две интересни положения. В 35-ата минута бившият роден национал отправи хубав удар и само добрата намеса на Миньоле предотврати попадението. Преди това гостите вече бяха открили резултата. В 15-ата минута Марко Дедич спря на гърди центриране в наказателното поле, пребори се с Клайн и отблизо простреля стража на "червените" за 0:1.

В 36-ата минута гостите останаха с човек по-малко на терена, след като опитният Олег Кузмин бе изгонен за втори жълт картон. От последвалия фаул Благо Георгиев имаше малшанса да свали топката в краката на Емре Джан, който отблизо се разписа за 1:1.

След почивката положения имаше единствено пред вратата на гостите, но до нов гол така и не се стигна, макар домакините да отправиха доста удари, при един, от които и нацелиха греда.

  Сподели
195