Отличен старт за Наполи в Лига Европа


FUTBOL-TV

Отличен старт за Наполи в Лига Европа

Наполи започна по отличен начин представянето си в тазгодишното издание на турнира Лига Европа. Италианският отбор разгроми с 5:0 като домакин Брюж в мач от група "D" и даде заявка за спечелване на трофея.

Неаполитанци поведоха след само пет минути игра, когато Хосе Кайехон пробва центриране в наказателното поле на гостите, но топката рикошира в крака на Де Боек и влетя директно във вратата на Болат. В 19-та минута Хосе Кайехон центрира в наказателното поле на Брюж, където Драйс Мертенс с удар отблизо изпрати топката във вратата на Болат за втори път.

В 25-та минута интригата приключи. Жоржиньо изпълни фаул, като пусна добър пас към Драйс Мертенс зад гърба на отбраната на Брюж и белгиецът стреля от въздуха, за да направи резултата класически. Наполи вкара четвърти си гол в 53-та минута. Драйс Мертенс пусна перфектен извеждащ пас към Марек Хамшик, който се озова сам срещу Болат в наказателното поле и за играча на домакините не бе проблем да се разпише.

Малк по-късно Гонсало Игуаин нацели греда. Наполи все пак вкара нов гол, като той падна в 77-та минута. Алан подаде към Хосе Кайехон, а той с удар от границата на наказателното поле изпрати топката във вратата на Болат, фиксирайки крайния резултат.

  Сподели
110