Рапид си извоюва успех над Жълтата подводница


FUTBOL-TV

Рапид си извоюва успех над Жълтата подводница

Рапид Виена победи Виляреал и започна с победа участието си в груповата фаза на Лига Европа. Австрийците обаче не стигнаха никак лесно до успеха, тъй като изоставаха в резултата, но въпреки това успяха да стигнат до обрат с 2:1 при домакинството си на "жълтата подводница“ в мач от група "Е“ на турнира.

Испанците поведоха в 45-та минута, когато Рукавина центрира в наказателното поле на Рапид, а Лео Баптистао засече топката на втора греда и я изпрати във вратата на Новота. Рапид изравни резултата в 50-та минута. Хофман центрира от фаул в наказателното поле на гостите, където Йокич не се намеси добре и позволи на Шваб отблизо да изпрати топката във вратата на Барбоса - 1:1.

Три минути след това Хофман бе точен от дузпа. До края на мача играчите на Валенсия създадоха доста добри положения и опитаха да стигнат поне до изравнителен гол, но вратарят Новота се превърна в герой за домакините, след като успя да опази вратата си.

В другия мач от групата Виктория Пилзен спечели с 2:0 срещу Динамо Минск. Хорава откри резултата в полза на чехите в 36-та минута. Петрежела подпечата успеха за Виктория с гол в 75-та минута.

  Сподели
168