Берое също отпада от ЛЕ


FUTBOL-TV

Берое също отпада от ЛЕ

Берое стоя изключително добре, но не успя да отбележи гол при гостуването си на Брьондби в Дания. "Зелените“ доминираха в по-големи интервали от мача, но пропиляха стопроцентови шансове в последните минути на срещата. Отбелязания гол от статично положение в края на мача в Стара Загора преди седмица се оказа достатъчен за датчаните да продължат в следващия кръг, където ще срещнат Омония Никозия (Кипър).

Петър Хубчев заложи на същия стартов състав, с който започна и досегашните три срещи от настоящата кампания на Лига Европа. В началните секунди Теему Пуки проби от дясно и направи опит за центриране, но Веселин Пенев блокира, изчиствайки в ъглов удар. Йохан Ларсон центрира от корнера, но топката прехвърли всички играчи в пеналта на Берое. В 6-ата минута Йохан Ларсон стреля от пряк свободен удар, заложен на 25 метра от целта, но изпълнението му бе безобидно и не затрудни стража Макенджиев, който улови хладнокръвно. Минута след това Андро Хюлсагер бе изпуснат по десния фланг, което му позволи да центрира в наказателното поле, където Теему Пуки засече топката с глава, но Венцислав Василев предотврати опасността.

В 10-ата минута Елиаш пое топката в центъра на терена, след което намери по страхотен начин Жуниор Мапуку по десния фланг. Конгоанецът залъга бранител на домакините и последствие центрира кълбото, което след рикошет бе засечено с глава от Спас Делев, но отбраната на Брьондби предотврати опасността. Шест минути след това Неманя Милисавлевич центрира от левия фланг в наказателното поле, но там липсваше играч в "зелено-бяло“, който да засече кълбото и то напусна пределите на терена в аут. В 19-ата минута Спас Делев центрира от пряк свободен удар, заложен на 27 метра от целта, но в наказателното поле на домакините куп от играчи на Берое се разминаха с кълбото. Йохан Ларсон центрира от корнер в 21-ата минута, но отбраната на беройци се справи бързо в ситуацията и изчисти.

В 26-ата минута дойде една от най-добре организираните атаки за Берое в мача. Игор Джоман се пребори перфектно за топката в средата на терена и на скорост успя да пусне за Мапуку, който овладя с гръб към вратата, напредна по десния фланг и пусна отлично центриране за Елиаш на ъгъла на наказателното поле в ляво по атаката на Берое. Бразилецът свали с глава към Божилов, който от дъгата пред пеналта не успя да насочи по най-добрия начин топката. Кристиан Ньоргард получи топката на границата на пеналта в 28-ата минута и пробва нещо средно между извеждащо подаване към Андрю Хюлсагер и удар, но в крайна сметка кълбото напусна пределите на терена в аут. В 33-ата минута Игор Джоман предостави страхотен извеждащ пас към Жуниор Мапуку, но конгоанецът бе пресрещнат от стража Храдецки, който изби с глава. В 39-ата минута Георги Божилов стреля от далечна дистанция, но топката попадна право в ръцете на вратаря на домакините. Минута по-късно Веселин Пенев проби през центъра на терена, навързвайки трима бранители на домакините зад себе си, но в решаващия момент не успя да стреля и загуби кълбото.

Атанас Зехиров центрира от дясно в 42-ата минута в наказателното поле, но Лукас Храдецки успя да надскочи всички и да спаси. В 44-ата минута Теему Пуки получи кълбото в наказателното поле, но притиснат от Иво Иванов и Венцислав Василев, го загуби. Отново Пуки получи топката в половината на гостите в последната минута на първата част, напредна няколко метра и стреля силно, но Благой Макенджиев улови хладнокръвно. В 47-ата минута Спас Делев центрира от ъглов удар, заложен вдясно от целта, но защитата на домакините успя да изчисти. Четири минути по-късно Андро Хюлсагер проби от дясно и центрира в малкото наказателно поле, където обаче Благой Макенджиев спаси. В 54-ата минута Георги Божилов получи топката на метри от границата на малкия пеналт, където бе обграден от трима играчи на домакините, а в последствие загуби кълбото. В 55-ата минута Андрю Хюлсагер проби по десния фланг и центрира в наказателното поле, където обаче Благой Макенджиев бе пласиран перфектно и улови.

В 67-ата минута Спас Делев получи топката в половината на Брьондби, напредна с нея, предпочитайки индивидуална акция пред разтегляне на играта в дясно, и стреля от ъгъла на пеналта, но кълбото попадна директно в ръцете на Лукас Храдецки. Минута по-късно при изсипана топка към Спас Делев в наказателното поле на домакините той засича по отличен начин, а ударът за момент залъга стража Храдецки, но все пак вратарят на домакините спаси. В 79-ата минута Иво Иванов отне отлично топката в средата на терена, напредна и пусна пас на скорост за Елиаш на ръба на засадата, бразилецът нахлу в наказателното поле, успя да накара вратаря да излезе напред и пусна на опразнена врата на 3-4 метра от нея за Делев, който обаче направи по-трудното и вместо да прати топката във вратата я прати над нея. Делев центрира от пряк свободен удар в 81-ата минута в наказателното поле, където Иво Иванов засече с глава пред малкото наказателно поле, но топката мина край рамката. В 82-ата минута Благой Макенджиев се намеси блестящо и спаси след удар на Холст от дъгата пред наказателното поле.

Магнус Ериксон стреля по диагонал в 85-ата минута от удобна позиция, но прати топката над вратата. В 87-ата минута Йохан Алмандер нахлу от дясно в наказателното поле и стреля по земя, но бе неточен. В продължението Мапуку пробва нещо средно между центриране и удар, но право в ръцете на вратаря на домакините.

Снимка: Официален сайт на Берое

  Сподели
107