Берое с успех над Атлантас и в Стара Загора


FUTBOL-TV

Берое с успех над Атлантас и в Стара Загора

С общ резултат 5:1 Берое отстрани литовският Атлантас Клайпеда. "Зелените“ победиха с 3:1 на стадион "Берое“ днес пред над 9000 привърженици под Аязмото. Спас Делев отбеляза първия хеттрик в историята на Берое в европейските клубни турнири. Той откри в 7-ата минута от пряк свободен удар, добави един гол в края на първата част, а през втората, в 67-ата минута бе точен за 3:1. Само 60 секунди преди третия гол на Делев почетно попадение за литовците вкара Робертас Вежевичиус.

Петър Хубчев заложи на същия стартов състав, с който започна и първия мач в Литва. Още в първата минута Георги Божилов проби от ляво и центрира в малкото наказателно поле към Жуниор Мапуку, който обаче не успя да овладее топката по най-добрия начин и тя попадна директно в ръцете на Миндаугас Малинаускас. В 7-ата минута „зелените“ излязоха напред в резултата. Спас Делев бе точен с директното си изпълнение на пряк свободен удар, заложен на границата на наказателното поле, и хвърли деветте хиляди по трибуните в екстаз. Три минути след това Жуниор Мапуку получи топката в половината на „Атлантас“, но вместо да преодолее влезлия в единоборство с конгоанеца Казимерас Гнедоис, „десетката“ на „Берое“ предпочете да стреля в движение от 30 метра, а топката бе уловена от Малинаускас без проблеми.

В 15-ата минута след силен изстрел на Георги Божилов от 25 метра по земя кълбото бе избито от Малинаускас в ъглов удар. При последвалото центриране отбраната на гостите се справи и изчисти. Минута по-късно в аналогична ситуация като отпреди минута попадна и Жуниор Мапуку, чийто удар, обаче от границата на пеналта, бе избит отново в корнер. При последвалото центриране се получи разбъркване в пеналта, а кълбото в последствие попадна в Иво Иванов. След изстрела на капитана от границата на наказателното поле топката премина покрай целта.

В 18-ата минута Георги Божилов центрира от левия фланг, но в наказателното поле липсваше футболист на Берое, който да играе с топката и тя попадна директно в Малинаускас. В 26-ата минута Андрей Панюков центрира от ъглов удар, заложен вдясно от вратата, но Иво Иванов бе извисен над всички и изчисти с глава. Топката попадна в Роландас Баравикас, който стреля от движение, но не успя да намери рамката на вратата. Четири минути по-късно страхотна многоходова акция се разви в половината на гостите. Спас Делев открадна кълбото в центъра на терена и намери веднага Жуниор Мапуку, който от своя страна върна топката технично с пета към голмайстора, но поради липса на негов съотборник вдясно Делев бе принуден да върне кълбото към Неманя Милисавлевич. Сърбинът изпрати топката към отсрещния фланг, към Георги Божилов, който центрира отляво, но Жуниор Мапуку остана под кълбото. В 43-ата минута след страхотна комбинация пред пеналта на „Атлантас“ очи в очи със стража на гостите се озова Игор Джоман, но прехвърлящият удар на французина бе неточен.

Отново Спас Делев се разписа за „зелените“ в 45-ата минута, когато Жуниор Мапуку получи кълбото в наказателното поле на гостите, но вместо да стреля предпочете да комбинира с намиращия пред опразнената врата Спас Делев, който порази целта за 2:0.

След почивката, в 49-ата минута страхотна комбинация в атака, преминава през Атанас Зехиров, Спас Делев и Георги Божилов и завършва с изстрел на последния от границата на пеналта, но ударът е неточен. Две минути след това Андрей Панюков стреля от пряк свободен удар, заложен на дъгата на наказателното поле, но Благой Макенджиев лови сигурно. В 61-ата минута Веселин Пенев центрира от пряк свободен удар, заложен на 25 метра от целта, но Малинаускас улови насочената в горния десен ъгъл топка.

Гостите върнаха едно попадение в 65-ата минута, след като Робертас Вежевичиус се озова на чиста голова позиция след хитър пас от свой съотборник и отблизо бе безгрешен – 2:1.

В 67-ата минута Спас Делев оформи своя хеттрик. Жуниор Мапуку нахлу от дясно в наказателното поле и стреля, но парираният от Малинаускас удар попадна директно в Спас Делев, който вкара своето четвърто попадение за „Берое“ в рамките на два двубоя.

В 83-ата минута след центрирана топка в наказателното поле Вежевичиус засече с глава, но Макенджиев улови. Отново стражът на Берое направи добро спасяване две минути по-късно след шут на Максим Максимов под рамката на вратата.

Идната седмица Берое ще приема победителят от двойката между Брьондби и Ювенес/Догана. Най-вероятно това ще е датския тим, който победи с 9:0 в първия двубой.

Снимка: Официален сайт на Берое

  Сподели
161