Емери: Може да победим и в Италия


Н. Гавазов

Емери: Може да победим и в Италия

Старши-треньорът на Севиля Унай Емери сподели мнението си за срещата с Фиорентина от полуфиналите на Лига Европа. Както е известно, андалусците постигнаха победа с 3:0 и направиха важна крачка към последния мач от турнира.

"Сега ни предстои мач във Флоренция, но и там имаме силите да победим и да не допуснем гол. Опитът ни помага да растем в Европа. Отчитаме резултата от миналогодишния реванш с Валенсия, всичко зависи от нас при подготовката за двубоя в Италия", заяви Емери.

"Бяхме анализирали добре съперника. Борихме се през всичките 90 минути и резултатът дойде. Знаехме, че Фиорентина е способен да създаде толкова положения за гол, колкото нас и поради това отбраната ни бе нащрек. През първото полувреме започнахме активно, но не избегнахме проблемите, когато съперникът ни натисна, възползвайки се от свободните пространства. Допуснахме грешки и Фиорентина получи шансове, от които обаче те не се възползваха. След почивката сменихме тактиката, започнахме да играем на контраатаки и вкарахме два гола", допълни испанецът.

 

  Сподели
183