Фиорентина - Динамо: Италианците ще продължат да гонят финала


Н. Гавазов

Фиорентина - Динамо: Италианците ще продължат да гонят финала

Фиорентина - Динамо Киев
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 23.04.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

Фиорентина посреща Динамо Киев в мач-реванш от четвъртфиналите на Лига Европа с амбицията не само да стигне до края на състезанието, но и да го спечели. Двубоят на украинска земя не зарадва претенциозните любители на футбола, включително и феновете на двата отбора. Киевчани имаха проблеми през почти всички 90 минути и може да наречем късмет това, че изобщо вкараха гол. Флорентинци пък играха по-добре и заслужаваха победа, но бяха на крачка да загубят мача.

Фиорентина влиза в днешния мач като отбор-загадка. "Виолетовите" имат потенциал, цял сезон се представяха добре и бяха скрити фаворити за класиране в зоната на Шампионска лига в Серия А, но домакинското поражение от Ювентус в Купата отприщи една лоша серия в представянето на тима, който вече четири мача е без победа, а дъното бе достигнато при домакинството на Хелас Верона в понеделник, когато хората на Монтела трябваше да преглътнат третата си поредна загуба в последните четири мача и да се смъкнат на шесто място в класирането на Серия А. Впрочем, това поражение ясно показа къде "виолетовите" ще насочат своите усилия, което не е никак добра новина за Динамо.

Киевчани се намират в добра форма, последната загуба дойде в средата на март в Ливърпул, но то бе компенсирано от гръмка победа над Евертън, която изпрати тима в четвъртфиналите на Лига Европа. Оттогава хората на Андрей Ребров изиграха осем мача, в които не допуснаха поражение, спечелвайки пет срещи. Във вътрешното първенство Динамо постигна поредната си победа през уикенда и запази дистанцията от 5 точки пред Шахтьор. Ако за Фиорентина може да предположим какви ще са приоритетите, още по-лесно е да го направим за столичани.

Домакините не могат да разчитат на Бабакар, Роси и Бадел. Добрата новина за тях е завръшането на Борха Валеро.Гостите ще са без Драгович и Макаренко.

Мачът в Украйна е история, но какво ще видим в Италия? Нулевото равенство е напълно достатъчно за домакините да продължат напред, но ще е истинска изненада, ако станем свидетели на защитен футбол от страна на италианците. Философията на Монтела се основава на атаката, независимо срещу кой се изправят възпитаниците му, така че няма причина да се съмняваме, че ще видим много активни действия от страна на "виолетовите". В същото време се предполага, че отборът няма да се залиса прекалено много в търсене на гола и в това отношение може да се окаже, че последните поражения са добре дошли. Два или един гол в полза на домакините? По-разумно е да заложим на едно попадение, тъй като в последните си срещи Фиорентина има проблеми с оползотворяването на положенията си - срещу веронци бяха създадени 12 опасни ситуации, а знаем какъв бе крайният резултат. В този смисъл мачът може да се играе с отбелязване в него на по-малко от 2.5 гола и точен резултат 1:0. Комбинацията между тях пък е премерен риск и разумна инвестиция.

Прогноза: Фиорентина - Динамо Киев 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

04 април Фиорентина - Сампдория 2:0 (Серия А)
07 април Фиорентина - Ювентус 0:3 (Купа на Италия)
12 април Наполи - Фиорентина 3:0 (Серия А)
16 април Динамо Киев - Фиорентина 1:1 (Лига Европа)
20 април Фиорентина - Верона 0:1 (Серия А)

Динамо Киев:

04 април Черноморец Одеса - Динамо Киев 0:2 (Висша лига)
08 април Динамо Киев - Зоря Луганск 2:0 (Купа на Украйна)
12 април Динамо Киев - Зоря Луганск 2:2 (Висша лига)
16 април Динамо Киев - Фиорентина 1:1 (Лига Европа)
19 април Волин - Динамо Киев 1:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Фиорентина - Динамо Киев

5 срещи
2 победи за Фиорентина
3 равенства
0 победи за Динамо Киев
Голова Разлика: 4:2 за Фиорентина

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
209