Ботев Пловдив ще стигне до равенство срещу Санкт Пьолтен


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив ще стигне до равенство срещу Санкт Пьолтен

Санкт Пьолтен - Ботев Пловдив
Стадион: "НВ Арена", Санкт Пьолтен
Дата: 24.07.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Йован Калудерович (Черна гора)

Ботев Плводив гостува на австрийския Санкт Пьолтен за мач-реванш от турнира Лига Европа. "Канарчетата" победиха с 2:1 в първата среща, но въпреки това интригата остава и за втората среща, която се очертава да не е лека за тима на Вили Вуцов. Прогнозата на Futbol-tv е за знак Х.

Австрийският Санкт Пьолтен вижда реални шансове съвсем за класиране в третия кръг на турнира и ще се опита да ги използва. Мачът ще се излъчва директно по австрийската държавна телевизия ORF 1, а до момента на стадион NV-Арена са продадени 3000 билета, но по всяка вероятност бройката ще достигне до 8000. Ако Санкт Пьолтен елиминира Ботев, ще срещне един от европейските топ-отбори ПСВ Айндховен, което ще се превърне в история за местните фенове.

"Те са фаворит в мача. Те имат преднина в резултата, а като бюджет са доста по-скъп отбор от нашия. Доколкото знам, заплатите в Ботев са по-високи от австрийските", коментира старши треньорът на отбора от Австрия Херберт Гагер на пресконференция.

"Ние бяхме близо до равенството в първия мач. Очаквам сега много труден реванш, но ние нямаме нищо за губене. Ние искаме да наложим натиск от самото начало, но няма да бъде от някакви слепи атаки, защото не искаме да попаднем в капан. Но определено не ни липсва смелост, което трябва да ни бъде достатъчно да спечелим с 1:0", обясни още треньорът на Санкт Пьолтен. Преди броени дни тимът разби Хорн с 3:0 в дербито на Долна Австрия от 2-ия кръг в австрийската втора дивизия. Резултатът от този успех е значителен на фона на събитията на терена и е малко по-ласкаещ домакините.

"Няма да оставим този резултат да ни заслепи. Това беше малко или много щастлива победа. Срещу Ботев трябва да прибавим още в играта си", коментира треньорът.

През седмицата Ботев стартира участието си в "А" група с успех 1:0 над Локомотив София. Наставникът на "жълто-черните" Вили Вуцов се надява да се получи един интересен мач и по-добрият да победи.

"Забелязах доста слабости в нашия състав, но видях такива и в противниковия отбор. Надявам се ние да сме изчистили повече от нашите слабости и да използваме тези на противника. Нашият отбор има коренно различен вид от това, което беше преди 15-20 дни. В последните два мача като титуляри и въобще като част от състава бяха само 3-4 човека от миналогодишния състав. Участие взимат 7-8 млади момчета, които са предимно нови. Аз съм доволен от старанието и желанието им. Качеството сигурно не е това, което сигурно се е очаквало преди началото на сезона от нашия отбор. Причините за това са известни, но се надявам и в този си вариант да показваме най-доброто и да се развиваме напред. Лично аз съм оптимист за това. Що се отнася до тактиката, не мисля, че сега е нужно да я коментираме. Все още сме далеч от това, което искам като агресия. Но ако играем за 0:0, ще загубим. Нашият отбор е по-силен в защита, но моята философия е, че без атака няма как да се получат нещата. Утре ще търсим гол, ако може да не е един, ще е още по-добре. Нападението е най-добрата защита. Контузени за радост нямаме, но имаме хора, които са некартотекирани и са отдавна с отбора. При всяко положение, групата ни е скъсена, имаме и 7-8 млади момчета, които правят дебют на тази сцена", обяви Вили Вуцов.



ПРОГНОЗА: САНКТ ПЬОЛТЕН - БОТЕВ ПЛОВДИВ 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Санкт Пьолтен:

24 юни Аустрия Виена - Санкт Пьолтен 6:0 (Приятелска среща)
06 юли Санкт Пьолтен - ПСВ Айндховен 0:1 (Приятелска среща)
13 юли Адмира Ландхаус - Санкт Пьолтен 0:8 (Купа на Австрия)
17 юли Ботев Пловдив - Санкт Пьолтен 2:1 (Лига Европа)
21 юли Санкт Пьолтен - Хорн 3:0 (Бундеслига 2)

Ботев Пловдив:

28 юни Ботев Пловдив - Ботев Пловдив 21 4:0 (Приятелска среща)
03 юли Ботев Пловдив - Либертас 4:0 (Лига Европа)
10 юли Либертас - Ботев Пловдив 0:2 (Лига Европа)
17 юли Ботев Пловдив - Санкт Пьолтен 2:1 (Лига Европа)
20 юли Ботев Пловдив - Локомотив София 1:0 (А група)

Досегашни срещи:

Санкт Пьолтен - Ботев Пловдив
2 срещи
0 победи за Санкт Пьолтен
0 равенства
2 победи за Ботев Пловдив
Голова Разлика: 6:3 за Ботев Пловдив

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179