Литекс с поражение в Лига Европа (видео)


FUTBOL-TV

Литекс с поражение в Лига Европа (видео)

Литекс допусна конфузна и неочаквана загуба срещу унгарския Диошдьор в първата среща във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Парадоксалното беше, че оранжевите играха много офанзивно, но се скъсаха да пропускат 100 процентови положения през първото полувреме. Вместо да вкарат поне 3 гола, те позволиха на гостите да се окопитят и в края на двубоя с остри контри да решат мача в своя полза.

Литекс определено изпусна сериозно да дръпне в резултата през първото полувреме. Оранжевите създадоха половин дузина изгодни положения за гол, които обаче наивно пропиляха. Още в първите секунди стражът Антал спаси диагонален удар на Асприля. Последваха опасни шутове покрай гредите на Ваюши и Златинов. Най-чистите ситуации бяха пред Омар Косоко, който на два пъти до почивката бе извеждан на стрелкова позиция, но стреляше високо над вратата.

Разконцентриран в завършващата фаза беше и колумбиецът Уилмар Джордан, засуетил се миг преди да шутира и топката му беше отнемана. Гол можеше да отбележи и Златинов, нахлул с индивидуален рейд в пеналта, но пак Антал показа класа. В 41-та минута неразбирателство между Ваюши и Джордан не позволи не позволи на нито един от двамата да ликува от непосредствена близост.

Независимо, че оранжевите имаха видимо игрово превъзходство, мигове на отпускане можеха да им костват попадение в тяхната врата. Веднъж Елек стреля покрай лявата греда, а в 44-та минута стражът Баривиера не се намеси по най-добрия начин и се наложи Бодуров да чисти с глава от голлинията.

Литекс започна устремно и втората част. В 52-та минута, Ваюши се отскубна сам срещу вратата, но бе застигнат и блокиран от унгарски бранител. Малко по-късно Джордан напредна и шутира извън пеналта, но топката профуча покрай левия страничен стълб. С напредване на времето играта се поизнерви малко, а в желанието си да вкарат на всяка цена ловчанлии допуснаха Диошдьор да организират опасни контри. В 75-та минута Омар Косоко пак се размина с гола от нелоша позиция.

Наставникът Красимир Балъков потърси промяна и пусна последователно в игра Руменов, Цветков и Цветанов. В 83-та минута унгарците откриха резултата, наказвайки колективна грешка на цялата отбрана. Точен за 0:1 бе Немет. В 90-та минута скоростна контра на гостите доведе до второ попадение в тяхна полза, дело на Мариянович.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
154