Ботев Пловдив няма да има проблеми със Санкт Пьолтен


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив няма да има проблеми със Санкт Пьолтен

Ботев Пловдив - Санкт Пьолтен
Стадион: "Лазур", Бургас
Дата: 17.07.2014г.
Час: 19:45
Съдия: Марко Гуида (Италия)

Ботев Пловдив приема в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа тимът на Санкт Пьолтен. Двубоят ще се състои на стадион "Лазур" в Бургас. Ситуацията в Ботев Пловдив не е никак розово, заради проблеми от финансово естество и непрекъсната рокада на треньори. Въпреки това съперникът не е много сериозен и прогнозата на Futbol-tv е за знак 1.

През седмицата "канарчетата" се сдобиха с поредния си нов треньор в лицето на Вили Вуцов. В предния кръг отборът бе воден от националния селекционер Любослав Пенев, който се отказа от тима след един мач, а срещата реванш бе шанс за изява на Коце Видолов и част от легендите на клуба. Сега треньорското място е поверено на Вуцов, който няма да може да разчита на голяма част от играчите, които разтрогнаха с клуба поради липса на финансови средства.

"Не мога да дам ясен и точен отговор какво е точното моментно състояние на тима. При всяко положение знаете, че в нашия клуб имаше няколко промени и аз съм третият треньор от началото на подготовката, което при всяко положение оказва някакво влияние върху играчите. Миналата година целите и финансите на отбора бяха едни, докато сега, с оглед на ограничените финанси, целите са други. Убеден съм, че ако имах една седмица повече време, нещата щяха да изглеждат по-добре. Притеснен съм, но в никакъв случай не съм уплашен. Спокойствие и увереност ми дава това, че разговарях с всички чужденци и те заявиха, че са готови да играят на 100% за клуба. Сигурен съм, че утре ще излезем с един боеспособен състав, който ще бъде мобилизиран да се представи добре. Сигурен съм, че нашата вярна публика ще бъде нашият 12-ти играч и съм убеден, че нашите футболисти ще направят всичко възможно с дух и амбиция да ги зарадват", каза Вуцов.

"Гледахме три мача на Санкт Пьолтен - контролата с нас, с Газовик и с ПСВ. Аз и моят щаб се запознахме изключително подробно с нещата. В трите мача австрийците играха по различен начин, но силните и слабите им страни са ни ясни. За 2 дена успяхме да извлечем максимално много информация и да я предадем на играчите, но истината е, че за нас е много по-важно как ще се представим ние, а не толкова как ще изглежда противникът ни. Надявам се, че ние сме фаворит в срещата. Санкт Пьолтен е един добре организиран и компактен отбор, който впечатлява със своята дисциплина в защита и атака. С ясни и точни правила и идеи как да провежда играта си. Мисля обаче, че ние имаме по-добри футболисти от тях и се надявам проблемите да не ни попречат да покажем каквото можем. Вярвам във футболистите си. Искам утре всички, които дойдат на стадиона и ни подкрепят, да вярват в отбора и да знаят, че той има бъдеще", добави още новият треньор на Ботев.

Двата тима се срещнаха в контрола само преди броени дни, когато играха контрола, още преди да знаят, че ще се изправят един срещу друг в двубой от Лига Европа. Тогава българският тим победи с 4:2. Попаденията за Ботев тогава реализираха Иван Цветков, Цветелин Чунчуков (2) и автогол на Хубер.

Иначе добрата новина за Вуцов е, че въпреки многото напуснали, той все пак ще може да разчита на петимата новодошли - Михаил Иванов, Росен Колев и Милен Гамаков, както и на младите защитници Владимир Айтов и Лазар Марин.

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - САНКТ ПЬОЛТЕН 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ботев Пловдив:

21 юни Ботев Пловдив - Целие 5:1 (Приятелска среща)
27 юни Ботев Пловдив - Хасково 2:1 (Приятелска среща)
28 юни Ботев Пловдив - Ботев Пловдив 21 4:0 (Приятелска среща)
03 юли Ботев Пловдив - Либертас 4:0 (Лига Европа)
10 юли Либертас - Ботев Пловдив 0:2 (Лига Европа)

Санкт Пьолтен:

15 юни Ботев Пловдив - Санкт Пьолтен 4:2 (Приятелска среща)
17 юни Винер Нойщад - Санкт Пьолтен 2:1 (Приятелска среща)
24 юни Аустрия Виена - Санкт Пьолтен 6:0 (Приятелска среща)
06 юли Санкт Пьолтен - ПСВ Айндховен 0:1 (Приятелска среща)
13 юли Адмира Ландхаус - Санкт Пьолтен 0:8 (Купа на Австрия)

Досегашни срещи:

Ботев Пловдив - Санкт Пьолтен
1 среща
1 победа за Ботев Пловдив
0 равенства
0 победи за Санкт Пьолтен
Голова Разлика: 4:2 за Ботев Пловдив

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171