Проклятието не падна, Севиля с трети трофей (видео)


FUTBOL-TV

Проклятието не падна, Севиля с трети трофей (видео)

Севиля победи Бенфика, след изпълнения на дузпи във финала в турнира Лига Европа. По този начин португалският гранд не успя да сложи край на прокобата със загубени седем поредни финала в евротурнирите. Севиля от своя страна спечели трофея за трети път в историята си, след като триумфира в две поредни години (2005 и 2006).

В редовното време, на "Ювентус Стадиум" в Торино, двата тима завършиха при резултат - 0:0. Двубоят започна с груби нарушения и натиск на Бенфика. В 34-ата минута бе една от спорните ситуации в мача. След меле пред вратата на Бенфика, Бака поиска дузпа, но реферът даде знак играта да продължи. До края на първата част португалците продължиха да създават по-добри положения, а веднага след почивката пропиляха няколко отлични възможности. На няколко пъти играчите на Бенфика имаха претенции за дузпа, но те така и не бяха уважени от съдията. Двата тима се откриха доста и разчитаха главно на атаки, но в редовното време гол така и не падна.

През първото полувреме Лима бе близо до попадение, но нямаше късмет да се разпише от фаул. В 100-ата минута Ракитич даде отличен пас към Бака, който не успя да вкара сам срещу вратаря. През второто продължение също не падна гол и така се стигна до изпълнение на дузпи.

Кардосо и Родриго пропуснаха за Бенфика и това коства на тима този мач.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
159