Гомеш: Бенфика доказа, че заслужава победите си


Н. Гавазов

Гомеш: Бенфика доказа, че заслужава победите си

В навечерието на финала на Лига Европа спортният директор на Бенфика Нуно Гомеш сподели вярата си в атакуващия футбол, който изповядват лисабонци. Както е известно, утре, от 21:45 часа българско време португалският тим ще се изправи срещу Севиля в последен мач от втория по значимост европейски клубен турнир. Ръководителят на "орлите" е убеден, че отборът му ще триумфира след последния съдийски сигнал.

"Очакваме с нетърпение. През миналата година играхме финал в Лига Европа и загубихме. Хубавото е, че отборът два пъти подред се класира за финал. Надявам се, че този път ще успеем да се приберем в Лисабон с трофея. Това ще направи щастливи нашите фенове и ние ще положим всички сили за победата", заяви Гомеш.

"Ние изповядваме "щастлив футбол". Предпочитаме атакуващ маниер, обичаме да задържаме топката, за да създаваме колкото се може повече опасни положения. Имаме добра организация на играта, тъй като Жезуш е блестящ тактик. Играчите излизат на терена, знаейки какво трябва да правят. Отборът доказва, че заслужава своите победи", допълни функционерът.

 

  Сподели
117