Лудогорец ще напусне Лига Европа с победа


FUTBOL-TV

Лудогорец ще напусне Лига Европа с победа

Валенсия - Лудогорец
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 20.03.2014г.
Час: 20:00
Съдия: Анастасиос Сидиропулос (Гърция)


Валенсия приема Лудогорец на "Местая" за реванш от осминафиналите в Лига Европа. "Прилепите" имат преднина, след успеха си с 3:0 в София от преди седмица. Испанците не вървят добре в Ла Лига и почти загубиха шансове за класиране на място, даващо право на участие в евротурнирите и през следващия сезон. Поради тази причина спечелването на Лига Европа е една от реалните цели, поставена от ръководството на отбора. Лудогорец доказа, че не се предава лесно и играчи на Стойчо Стоев със сигурност ще са мотивирани поне за минимален успех, с който да напуснат достойно турнира. Прогнозата на Futbol-tv e за знак 2.

Доста кадрови проблеми има пред наставника на тима Хуан Антонио Пици. Треньорът е принуден да стартира с 18-годишен свой юноша като титуляр в лявата част на отбраната. Става дума за Хосе Гая, който бе в групата за мача в София, но не се появи на терена. Гая вече има един мач за Валенсия в Лига Европа този сезон. Младокът се появи в двубоя срещу Кубан Краснодар завършил 1:1. Младият талант ще замени контузения Хуан Бернат, който пропусна последната тренировка на тима, но въпреки това попадна в групата на Валенсия. Пабло Пиати също е контузен. Освен Хосе Гая, в групата за двубоя срещу българите попадат още двама млади футболисти от дублиращия отбор. Това са 18-годишният Салва Руиз и капитанът на Валенсия Б – Кристиян Порту. С травма е още и Филип Сендерос, който остана извън групата за двубоя на "Местая“. Неговото място ще бъде заето от Виктор Руиз.

Пред наставника на Лудогорец Стойчо Стоев също има доста проблеми. Преди този мач от щаба на българските шампиони изказаха недоволството си от грубата игра на Литекс в срещата между двата отбора, играна в Ловеч през седмицата. "Тежки кадрови проблеми има да решава старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев преди реванша с Валенсия в четвъртък. Заради режисираната корида на стадиона в Ловеч в неделя под въпрос за мача на "Местая" са Козмин Моци, Христо Златински и Даниел Абало. Към тях трябва да добавим контузения Александър Барт и наказаните Ешпиньо и Кишада. Както знаете, ПФК Лудогорец има едва 21 картотекирани футболисти за турнира Лига Европа, което означава, че Стойчо Стоев може да не успее да попълни дори групата. ПФК Лудогорец подготвя жалба срещу съдийството на мача от ¼-финалите от турнира за Купата на България и тя ще бъде внесена утре с подробно описание на фактите, подкрепени с видео материал. С най-сериозен акцент ще бъдат ситуациите, при които беше застрашено здравето на футболистите. ПФК Лудогорец е потърпевш за втори път от подобен сценарии преди евросблъсъците. Така се случи и в мача срещу Любимец, когато от строя беше изкаран за дълго Мишел Платини, а няколко други футболисти на орлите получиха по-леки травми", се казва в съобщението на "орлите".

"Играем за себе си, за честа си, за това, което сме постигнали до сега. Това, че резултатът е такъв в първия мач не значи, че ще излезем проформа на терена. Ще се опитаме да покажем добър футбол и да бъдем, най-малко, равностоен противник на Валенсия, а защо не и повече. Резултатът нито ни освобождава от отговорност, нито ни притеснява. За няколко месеца извървяхме нелош път в международната сцена. Това показва, че сме се надградили като отбор. Всеки мач излизаме с нужната концентрация и увереност и да представим футболна продукция“, каза Стойчо Стоев преди мача.


ПРОГНОЗА ВАЛЕНСИЯ - ЛУДОГОРЕЦ 0:1


Последни 5 изиграни срещи:

Валенсия:

27 февруари Валенсия - Динамо Киев 0:0 (Лига Европа)
02 март Райо Валекано - Валенсия 1:0 (Примера)
09 март Валенсия - Атлетик Билбао 1:1 (Примера)
13 март Лудогорец - Валенсия 0:3 (Лига Европа)
16 март Реал Сосиедад - Валенсия 1:0 (Примера)

Лудогорец:

27 февруари Лудогорец - Лацио 3:3 (Лига Европа)
02 март Лудогорец - Пирин Гоце Делчев 5:0 (А група)
09 март Литекс - Лудогорец 0:0 (А група)
13 март Лудогорец - Валенсия 0:3 (Лига Европа)
16 март Литекс - Лудогорец 1:2 (Купа на България)

Досегашни срещи:

Валенсия - Лудогорец
1 среща
1 победа за Валенсия
0 равенства
0 победи за Лудогорец
Голова Разлика: 3:0 за Валенсия

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
230