Лацио и Лудогорец ще оставят спора за София


FUTBOL-TV

Лацио и Лудогорец ще оставят спора за София

Лацио - Лудогорец
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 20.02.2014г.
Час: 22:05 Съдия: Феликс Цвайер

Лацио приема Лудогорец на "Олимпико" в Рим в първа среща от 1/16-финалите на турнира Лига Европа. Срещата се очаква да бъде сравнително равностойна, тъй като треньорът на Лацио Еди Рея ще разчита на микс от титуляри и резерви. Стойчо Стоев, от своя страна ще заложи на най-добрите си футболисти и има голяма вероятност да се прибере от "Вечният град“ с благоприятен резултат.

"Концентрирани сме изцяло върху мача с Лудогорец. Срещаме отбор с добри качества и ще излезем със състав, който ще бъде микс от титуляри и резерви. Нашата цел е да продължим в следващата фаза на турнира. В тези мачове на елиминация е много важно да спечелиш у дома, без да допуснеш гол. Иска ми се да спечелим поне с 2:0. Разузнахме съперника много добре. Това е един много добре организиран отбор. Имат един много силен словенски нападател (Безяк). Също Марселиньо и Дани, които са много добре технически и притежават скорост. Лудогорец е лидер в българското първенство, представи се добре в квалификациите на Шампионска лига и в групите на Лига Европа. Излизаме с респект към съперника, но ще направим така, че да няма неприятни изненади", коментира Еди Рея.

В атака "орлите" от Италия ще заложат на Браян Перея, а до него вероятно ще бъде новото попълнение Гаел Какута. Голямата звезда на тима Мирослав Клозе се очаква да бъде пазен за мача със Сасуоло за първенство. Рея прецени, че повечето титуляри имат нужда от малко въздух след издънката 1:3 от Катаня. Освен това римляните ще сменят и схемата на 4-2-3-1. Не е изключено в процес на мача, Лацио отново да заиграе с трима защитници, тъй като тази тактика носи успех на тима в последно време.

"Може би очакванията са малко прекалено високи. Лудогорец постигна добри успехи, а колкото повече успехи се постигат, му се иска все повече. Нашите цели и желания са да продължим с добрите игри, да видим до каква степен примерно и Лацио ще ни позволи да продължим по-напред. Отиваме уверени и спокойни, че можем да се представим добре. Не мисля, че Лацио може да подцени Лудогорец. След идването на Еди Рея заиграха по-добре, последният мач не им беше добър, но като цяло вдигнаха нивото, имат голяма група от футболисти, които са абсолютно равностойни и каквито и промени да направят не вярват да се усетят“, заяви Стойчо Стоев.

Наставникът на разградчани със сигурност ще остави на пейката Барт, Платини и Терзиев. Те вече са готови за игра, но според думите на треньора им липсва игрова практика. Със сигурност разградчани ще играят само с един типичен таран, тъй като целта на отбора е да не се допусне гол в този мач.



ПРОГНОЗА: ЛАЦИО - ЛУДОГОРЕЦ 0:0


Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

25 януари Лацио - Ювентус 1:1 (Серия А)
29 януари Наполи - Лацио 1:0 (Купа на Италия)
02 февруари Киево - Лацио 0:2 (Серия А)
09 февруари Лацио - Рома 0:0 (Серия А)
16 февруари Катаня - Лацио 3:1 (Серия А)

Лудогорец:

04 февруари Лудогорец - Корона Киелце 3:0 (Приятелска среща)
06 февруари Лудогорец - Спарта Прага 1:0 (Приятелска среща)
08 февруари Лудогорец - Локомотив Москва 2:1 (Приятелска среща)
12 февруари Лудогорец - ФК Краснодар 3:2 (Приятелска среща)
15 февруари Нефтохимик - Лудогорец 0:3 (А група)

Досегашни срещи:

Лацио - Лудогорец

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
243