УЕФА може да премести мача Динамо Киев - Валенсия


Н. Гавазов

УЕФА може да премести мача Динамо Киев - Валенсия

Първият вицепрезидент на Футболната федерация на Украйна Анатолй Попов призна, че срещата Динамо Киев - Валенсия от Лига Европа може да бъде преместена заради масовите безредици в Украйна. Както е известно, от няколко седмици политическата обстановка в страната е нестабилна, а столицата на бившата съветска република е разтърсвана от протести.

"Не смятам, че трябва да се нагнетява обстановката. Имаме достатъчно време, за да се стабилизира ситуацията. Вече сме обсъдили този въпрос с Министерството на вътрешните работи и с управата на стадион "Олимпийски". Обстановката се променя всеки ден, поради тази причина решение за мача ще бъде взето непосредствено преди срещата. Ако теоретично ситуацията не се промени, УЕФА може да премести мача. Но такова решение се взема само с отчитане мнението на клубовете. Ако предположим, че двубоят не може да се проведе в Киев, той може да се състои в друг украински град", заяви Попов.

Тази сутрин стана ясно, че снощи е изгорял офисът на Професионалната футболна лига в Украйна. Помещението се намира в центъра на Киев. Според информацията, футболните чиновници ще продължат работата си на друго място.

 

  Сподели
104