Лудогорец ще постигне нова победа в Европа


FUTBOL-TV

Лудогорец ще постигне нова победа в Европа

Динамо Загреб - Лудогорец
Стадион: "Максимир", Загреб
Дата: 12.12.2013г.
Час: 20:00
Съдия: Владислав Безбородов (Русия)


Динамо Загреб посреща Лудогорец в последен мач от Група В на Лига Европа. Разградчани спечелиха първото място в своята група и ще играе на 1/16 финалите в турнира. Срещата е протоколна, но въпреки това българските шампиони ще търсят победата. Прогнозата на Futbol-tv за този двубой е 2.

Лудогорец ще излезе без двама от основните си защитници в мача срещу Динамо Загреб. Александър Барт и Йодан Минев няма да пътуват за Хърватия поради здравословни причини. Барт има проблем с носа, който датира от лятото, когато футболистът получи счупване. Йордан Минев получи удар в главата в мача срещу Левски и ръководството на клуба реши да не рискува със здравето му.

От картотекираните за Европа футболисти, Стойчо Стоев няма да може да използва и трайно контузения Мишел Платини. Витиня също е под въпрос за двубоя. Всички останали футболисти са готови за двубоя с Динамо.

"Гледахме последните няколко мача на Динамо и в момента те приличат повече на отбор, отколкото в София. Въпреки промените имат добри футболисти. Вероятно ще има промени, твърде рано е да ги казвам. Барт днес трябва да направи операция, Минев не е готов. Проблемите постоянно възникват. Да не забравя, Витиня е с бъбречна криза. Стремим се с тези ротации да не се усещат. За себе си не съм решил дали предпочитам някой много силен отбор или някой преодолим за 1/16-финалите. На този етап от турнира едва ли може да се говори за слаби тимове“, заяви треньорът на българския тим Стойчо Стоев.

В състава на Динамо също се очаква да има промени. Лий Ади няма да играе заради контузия, а вместо него на терена ще бъде младия Йосип Чалушич.

"Не мисля, че наказанието, което ФИФА наложи на Шимунич ще му окаже влияние. Очаквам утре да е титуляр. Същото важи и за Ален Халилович. Това, че между двамата е тиражирам медиен скандал, не означава, че има такова нещо. Просто двамата се конкурират за титулярно място. Лудогорец се представя много силно и това ни задължава да излезем с най-силния си състав в утрешния мач, независимо, че ни предстои трудна среща със Задар през уикенда. Българите сериозно ме изненадаха с представянето си в Европа. Заслужено спечелиха първото място в групата. Лудогорец заслужава уважение. Това обаче не означава, че утре няма да подхлъзнем съперника“, коментира треньорът на Динамо Зоран Мамич.



ПРОГНОЗА: ДИНАМО ЗАГРЕБ - ЛУДОГОРЕЦ 1:2



Последни 5 изиграни срещи:

Динамо Загреб:

10 ноември Динамо Загреб - Славен Копривница 1:0 (Лига 1)
28 ноември Черноморец Одеса - Динамо Загреб 2:1 (Лига Европа)
01 декември Динамо Загреб - Хайдук Сплит 2:2 (Лига 1)
04 декември Динамо Загреб - Хайдук Сплит 5:0 (Купа на Хърватия)
08 декември Динамо Загреб - Осиек 4:1 (Лига 1)

Лудогорец:

23 ноември Лудогорец - Локомотив Пловдив 3:0 (А група)
28 ноември Лудогорец - ПСВ Айндховен 2:0 (Лига Европа)
01 декември Берое - Лудогорец 0:1 (А група)
04 декември Лудогорец - Черно море 1:1 (А група)
07 декември Лудогорец - Левски 0:1 (А група)

Досегашни срещи:

Динамо Загреб - Лудогорец

3 срещи
1 победа за Динамо Загреб
1 равенство
1 победа за Лудогорец
Голова Разлика: 6:4 за Лудогорец

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
225