Тотнъм с труден успех, Анжи с равенство


В. Мухарски

Тотнъм с труден успех, Анжи с равенство

Тотнъм успя да постигне трудна победа с 2:1 при домакинството си на "Уайт Харт Лейн“ срещу Шериф Тираспол в среща от груповата фаза на Лига Европа. По този начин англичаните се класираха предсрочно за 1/16-финалите на турнира.

Българският нападател Исмаил Иса (на снимката) успя да вкара единственото попадение за своя тим, но то не бе достатъчно дори за спечелването на една точка. Бившият футболист на Левски и Литекс бе точен за молдовския тим, а освен това нацели левия страничен стълб.

В 60-ата минута домакините стигнаха до гол чрез Ерик Ламела, който се възползва от грешка в центъра на отбраната на Шериф и с удар от около десет метра даде преднина на "шпорите“. Седем минути по-късно Тотнъм получи правото да изпълни дузпа, която Джърмейн Дефоу превърна в гол.

В 72-ата минута Каду навлезе в наказателното поле на англичаните и стреля, а Фридъл изби топката, която попадна в краката на Иса, който от малък ъгъл успя да я прати в мрежата.

В другия мач от групата Тромсьо и Анжи Махачкала не успяха да излъчат победител, завършвайки при нулево равенство. Лидер в групата остава Тотнъм с пълен актив от 12 точки от четири мача. Втори е Анжи с пет точки, следван от Шериф и Тромсьо, които имат по два пункта в актива си.

  Сподели
106