Левски трябва да счупи каръка срещу Лацио


.

Левски трябва да счупи каръка срещу Лацио

С мачът между Левски и Лацио се открива поредицата от 4 софийско-римски битки, които ще предложи тазгодишното издание на турнира за Лига Европа. На “Георги Аспарухов” в София “сините” срещат “орлите” като и двата тима имат изключително сериозни проблеми и нужда от доказване.

Левски се намира в отчайваща форма – според статистиката най-лошата за тима от 1952 година като “сините” натрупаха 4 поредни и загуби – 3 в А група и 1 за Лига Европа. Тя бе на старта срещу Виляреал като на “Ел Мадригал” Левски показа добра игра, която обаче бе достатъчна само за минимално поражение. Трите поражения в родния шампионат пък дойдоха от Локо София, ЦСКА и Черноморец и в момента шампионът е на незавидната 9-та позиция с 9 точки в 6 мача.

Лацио на пръв поглед изглежда плашещо име, но в действителност и актуалният носител на Купата на Италия не е в най-добрата си форма. “Орлите” нямат победа вече 5 мача като също започнаха с поражение в Лига Европа при това у дома от считаният за аутсайдер в групата тим на Ред Бул Залцбург. В Серия А Лацио е едва 10-ти с 8 точки в 6 мача, а в последната си среща римляните не успяха да бият Палермо на “Олимпико”.

Досега в историята на европейските турнири Левски и Лацио не са се срещали. Трябва да отбележим, че в последните си две домакинства срещу тимове от Ботуша “сините” записаха 2 победи – над Удинезе с 2:1 и над Киево с 2:0. Лацио пък игра през 1993 срещу Локо Пловдив и спечели с 2:0 в мача за Купата на УЕФА. Като цяло можем да кажем, че Левски играе добре срещу италианци като добавим и мачовете на столичани срещу Ювентус завършили при 1:3 и 1:1.

Треньорът на Левски Ратко Достанич няма особени проблеми около състава, след като с отбора тренира македонският халф Дарко Тасевски, получил контузия в мача с Виляреал. Живко Миланов е с болки в коляното, но вероятно ще играе на инжекции. Само най-добрият играч на българите - вратарят Петков е аут след контузията, която получи в мача с ЦСКА.

Далеч повече са проблемите пред Давиде Балдарини. Александър Коларов е наказан. Хулио Крус, Мобидо Диаките, Кристиян Броки, Себастиян Сивилия и Лионел Скалони са с различни травми. “Черните овци” Горан Пандев и Кристиян Ледесма не бяха картотекирани за турнира поради сериозно неразбирателство с ръководството.

При този сблъсък трудно можем да очакваме чудеса от Левски в предвид моментната криза в тима. Вярно е, че една победа може да възроди отбора, но Лацио продължава да е фаворит за едно от първите 2 места в групата и едва ли ще иска да загуби втори пореден мач. Оптимизъм дава лошата ситуация в тима на “орлите”, но и така трудно може да се очаква нещо повече от равенство на “Герена”.

Последни 5 мача:
Левски: ЗЗЗЗП
Лацио: РЗРЗЗ

Коефициенти в bwin:
Левски – 3,65
Равен – 3,20
Лацио – 1,90   

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
266